Izvor: TANJUG
08.08.2023 u 07:49
0

KRITIČNO U PODRAVINI: Drava u Hrvatskoj dostigla rekordan nivo, ugroženo nekoliko naselja

Drava je probila u jezero Šoderica kod Koprivnice, poplavila kamp, šetalište i ostatak područja kod pruge, a urušila se i jedna kuća.

Vodeni talas je urušio i put kod Šoderice, javljaju hrvatski mediji.

Kritično je u nekoliko naselja uz Dravu, između Koprivnice i Đurđevca, a u Drnju je poplavilo nekoliko kuća i evakuisano je nekoliko ljudi.

Juče je poslata i prva državna SMS poruka upozorenja, a dobili su je građani kod Koprivnice.

DRAMATIČNA PROCENA ZA ZAGREB: Ako pukne savski nasip, ugroženo najmanje 342.000 građana

Načelnik opšine Drnje Petar Dombaj izjavio je da je situacija pod kontrolom, ali da je teško proceniti kada će doći do vrhunca vodenog talasa. Naveo je da predviđeni vrhunac vodostaja iznosi oko 650 centimetara, a da je trenutni nivo oko 620 centimetara.

Načelnica opšine Hlebine Božica Trnski izjavila je da se čini sve da bude sprečen najcrnji scenario, a to je da voda probije nasip.

Navela je da je angažovano oko 300 meštana, članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz gotovo svih županijskih mesta, a da je u pomoć pristiglo i oko 150 pripadnika Hrvatske vojske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter