Izvor: Kurir.rs
05.07.2023 u 21:11
0

DODIK ZAGRMEO: Potpisaću zakone koje je poništio Šmit, on glumi LUDU po Sarajevu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će odmah po okončanju potrebnih procedura potpisati poništene zakone o nesprovođenju odluka Ustavnog suda BiH i visokog predstavnika na prostoru tog entiteta.

DODIK U DANAŠNJEM OBRAĆANJU ISTAKAO: „Vreme za odbranu nacionalnih interesa RS i Srbije“

Ta dva zakona, koja je Skupština Republike Srpske usvojila 21. i 27. juna, visoki predstavnik Kristijan Šmit poništio je 1. jula, uz ocenu da je njima izvršen udar na ustavni poredak BiH, a time i na Dejtonski mirovni sporazum.

Dodik je danas rekao da situaciju olakšava to što je Klub Bošnjaka u Veću naroda Republike Srpske povukao ranije donetu odluku o stavljanju veta na ta dva zakona. Klub Bošnjaka je povukao veto jer je Šmit stavio van snage dva sporna zakona i obustavio sve dalje procedure u vezi sa njima.

Povodom odluke EU da odobri 303 miliona evra bespovratnih sredstava za četiri nova infrastrukturna projekta u Federaciji BiH, a ni za jedan iz Republike Srpske, Dodik je novinarima u Banjaluci kazao da Unija time „deli BiH“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter