Izvor:
30.12.2022 u 16:37
0

PREDSEDNIK HRVATSKE KONSTATOVAO S REZIGNACIJOM: Tužno je da je Republika Srpska obnovila više kuća na Baniji nego vlada

Prvi čovek Hrvatske Zoran Milanović konstatovao je da njegova država, iako je dobila novac od EU, nije obnovila gotovo ništa na području Banije koji je zahvatio strašan zemljotres i konstatovao da je Republika Srpska više obnovila objekata u tom regionu nego hrvatska vlada

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović prozvao je vladu zbog nedovoljno brze obnove potresom pogođenih područja, posebno Banije, rekavši kako je napravljeno „zastrašujuće malo“ kao i da ga boli „što vidi da je Republika Srpska obnovila više nego hrvatska vlada“.

„Prva tema je Banija. Druga tema je 2023., sistem odbrane i ove kvaziništavne odluke Plenkovića“, rekao je Milanović. „O Baniji je rečeno sve, nakon dvi godine strpljenja osećam potrebu da nešto kažem“, počeo je Milanović. „Nakon dvi godine napravljeno je šest porodičnih kuća. Na 80-ak ih se radi. Manje od sto“, kazao je prvi čovek Hrvatske.

MILANOVIĆ BESAN: „Hrvatska je luzer, Evropska unija nas tretira kao 13. prase“

„Ispada da se ovde nije napravilo ništa. Govori se o 4.700 objekata gde su se radile rekonstrukcije. To može biti poštanski sandučić ili deo dimnjaka. To je ništa. Ovo je zastrašujuće. Dobili smo novac iz EU, koji se deli nemilice. Mi smo i dalje u EU najlošiji po realizaciji dostupnih sredstava, to su brojke. To više nije trend, to govori o odnosu prema poslu“, rekao je rezignirani Milanović.

„Niko drugi nije odgovoran nego vlada“, rekao je Milanović. „Nakon rata se odmah gradilo, to je nicalo kao pečurke nakon kiše. Mnogi ljudi iz građevine tada su imali posla. Stvarno se gradilo. To je bilo za vreme Tuđmana. U mojoj vladi imali smo tu Gunju, ceo posao je za godinu dana napravljen“, zaključio je predsednik Hrvatske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter