Izvor: Tanjug
07.07.2023 u 14:06
1

POBRLJAVIO: RAMA izjavio kako SARAJEVU štiti interese LAŽNE DRŽAVE

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da u BiH živi značajan broj Albanaca ali i u Albaniji ima Bošnjaka koji imaju sva prava koje treba da ima jedna manjinska zajednica i dodao da je u Sarajevu kako bi štitio i interese tzv. Kosova.

– Cilj je sloboda kretanja, odnosno da građani Kosova u BiH dolaze putem lične karte – rekao je Rama i dodao da bi to trebalo da se učini po uzoru na Srbiju, prenosi sarajevski Kliks.

On je rekao da će na predstojećem Berlinskom samitu zemlje Zapadnog Balkana zauzeti zajednički stav o svim pitanjima koji se tiču regiona. Dodao je da su trud prepoznali prepoznali predstavnici EU, te da će dati podršku svim zemljama zapadnog Balkana.

„EVROPA BI IMALA STOTINE HILJADA MIGRANATA VIŠE DA NIJE SRBIJE I MAĐARSKE“: ORBAN osuo paljbu po EU i zahvalio PREDSEDNIKU VUČIĆU

– Mi smo svesni da EU ima prioritet odnosno glavnu temu Ukrajinu, ali mi želimo da se okrenu i prema nama i da na s podrže u našim nastojanjima što se tiče Zapadnog Balkana. Ako bi trebalo da dobijemo veću podršku trebalo bi da dobijemo nekog agresora ili izazovemo neki rat kako bi dobili veću podršku – istakao je Rama. Dodao je da EU treba da podrži ponašanje i trud zemalja Zapadnog Balkana.

– Težnja da se izgradi mir treba da se nagradi, želja da ostavimo prošlost iza nas treba da se nagradi – kazao je Rama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POBRLJAVIO: RAMA izjavio kako SARAJEVU štiti interese LAŽNE DRŽAVE”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter