Izvor: Tanjug
18.06.2022 u 18:42
0

TURSKA NEĆE DOPUSTITI PORAST NAPETOSTI Čavušoglu u Sarajevu izjavio da podržava sastanak predstavnika Hrvatske, Turske, Srbije i BiH!

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je u Sarajevu da Ankara neće dopustiti novi porast napetosti u Bosni i Hercegovini, i podržao ideju da se održi sastanak predstavnika Hrvatske, Turske, Srbije i BiH kako bi se očuvala stabilnost BIH.

„Mi smo spremni da pružimo podršku za dobrobit, stabilnost i razvoj Bosne i Hercegovine i učestvovaćemo u svim bilateralnim i multilateralnim političkim, ekonomskim i drugim inicijativama koje su prihvatljive svim stranama. Mi neprekidno podstičemo sve strane u BiH u tom pravcu“, rekao je Čavušoglu na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj nakon razgovora sa svojom koleginicom iz BiH Biserom Turković, prenela je Hina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ideju da se oživi inicijativa o sastanku četiri strane izneo je tokom ovonedeljne posete Ankari srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

„Bosna i Hercegovina je ključna u pogledu regionalne stabilnosti i zato ne možemo da dozvolimo nove napetosti u BiH. Svi bi trebalo odgovorno da se ponašaju“, poručio je Čavušoglu.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu u Sarajevu poručio da BiH predstavlja ključnu poziciju u očuvanju stabilnosti!

Dodik je predložio da u razgovorima o stabilizaciji prilika u BiH učestvuju predsednik Turske Redžep Taip Erdogan, Hrvatske Zoran Milanović, Srbije Aleksandar Vučića, ali i trojica predstavnika srpskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda u BiH.

„Turska će podržati svaku vrstu razgovora i dogovora u bilo kom formatu samo ako su s tim formatom saglasni svi akteri političkog života u vašoj zemlji“, rekao je Čavušoglu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter