Izvor: HA
12.04.2024 u 07:37
0

VESTI SU LAŽNE : MUP Hrvatske demantovao da je Dodikov sin dobio hrvatsko državljanstvo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske demantovalo je informaciju koju su objavili pojedini mediji, a na osnovu izjave bivšeg inspektora MUP-a Nikole Kajkića, da je sin predsednika Republike Srpske postao hrvatski državljanin. To je demantovao i sam Igor Dodik.

“Uvidom u evidenciju zahteva za sticanje hrvatskog državljanstva prirođenjem koja se vodi u Ministarstvu unutrašnjih poslova utvrđeno je da osoba imenom Igor Dodik (otac Milorad) nije podnosila zahtev za sticanje hrvatskog državljanstva. Dakle, informacija da je osobi dodeljeno hrvatsko državljanstvo, a koju su preneli neki mediji je netačna”, naveo je MUP Hrvatske u odgovoru za .

Informaciju o dodeli državljanstva demantovao je i sam Igor Dodik.

„Vidim da sam postao hrvatski državljanin, samo mi još nisu dali pasoš, a ni institucije mi nisu javile da sam tražio. Još jedna u nizu velikih laži koje su lako proverljive. Gospodo koji ste objavili i preneli vest, da držite do svog kredibiliteta, prvo biste proverili istinitost“, napisao je mlađi Dodik na društvenoj mreži „X“.

Tvrdnje da je on tražio i pre petnaestak dana dobio hrvatsko državljanstvo, gostujući u jednom podkastu, izneo je Nikola Kajkić, bivši inspektor u hrvatskom MUP-u, koji se okušao i u politici takmičeći se za župana Vukovarsko-sremske županije.

Kajkić je izneo i teoriju po kojoj osnovi bi Dodikov sin mogao da traži državljanstvo Hrvatske.

„On (Igor Dodik) je Hrvat i katolik. Dodici su 1627. godine prešli na pravoslavlje“, rekao je Kajkić pa postavio pitanje kakav bi bio interes hrvatskih vlasti da Dodikovom sinu daju državljanstvo, podsećajući da su obojica pod američkim sankcijama.

Zajedno s njima sankcionisana je i Dodikova ćerka Gorica.

Otac je Igora Dodika postavio za organizacijskog sekretara stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), koju vodi od osnivanja 1998. i koja je sada članica vladajuće koalicije u BiH, a čvrsto drži poluge vlasti u Republici Srpskoj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter