Izvor: ALO.RS
06.10.2023 u 17:48
2

ZAGREB NASTAVLJA ANTISRPSKU POLITIKU: Plenković na sednici Evropskog saveta u Granadi tražio da se Srbija kazni!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je na sednici Evropskog saveta u Granadi optužio ni manje ni više nego Beograd za tragične sukobe na severu Kosova i Metohije. On je još jednom pozvao evropske zvaničnike da se Srbiji uvedu sankcije.

Predsednik hrvatske vlade, kako nezvanično saznaju mediji, prednjačio je u napadima na Srbiju označavajući je kao krivca za „terorističku akciju“ u Banjskoj, ni ne pomenuvši da je tome prethodio višemesečni teror Kurtijevog režima nad našim narodom u južnoj pokrajini.

„ZA SRBE NEMA SLOBODE BEZ DRŽAVE“: Dodik upozorio da Bećirović i Komšić krše sve pravne procedure (VIDEO)

Tako je Plenković samo dodao kap u prepunu čašu susedske antisrpske politike koju zastupa Zagreb, iako naši izvori ne isključuju mogućnost da je instrukcije za ovakav napad dobio od Nemačke, čiji je ambasador u Prištini dejstvo u Banjskoj okarakterisao kao „agresiju“.

Nasuprot hrvatskom premijeru, mađarski premijer Viktor Orban otvoreno je branio srpsku stranu.

On je ukazao na to da je za krvavi obračun na severu KiM glavni krivac Aljbin Kurti i pozvao je evropske kolege da uvide kako se Priština ponaša. Naveo je takođe da naši sunarodnici na KiM već dve godine pate i trpe provokacije. Ponovio je da bez Srbije nema stabilnosti na Balkanu.

Šef evropske diplomatije Đozep Borelj, kako tvrde naši izvori, faktografski je naveo sve ono što su o događajima u Banjskoj navele obe strane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ZAGREB NASTAVLJA ANTISRPSKU POLITIKU: Plenković na sednici Evropskog saveta u Granadi tražio da se Srbija kazni!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter