Izvor: BSC HAPPY/RTRS
28.07.2023 u 18:13
0

POZIVAJU AMBASADORA IZ SRBIJE NA KONSULTACIJE U SARAJEVO – zbog izjave na sastanku s Vulinom

Članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović zatražili su od Ministarstva spoljnih poslova u Savetu ministara da hitno pozove ambasadora BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa na konsultacije u Sarajevo povodom izjava koje je dao na sastanku sa direktorom BIA Aleksandrom Vulinom, saopšteno je iz Predsedništva.

„Naročito nakon njegove medijske izjave u kojoj je iskazao zahvalnosti (Vulinu) zbog davanja stipendije dvema studentkinjama, tražimo od Ministarstva spoljnih poslova da ambasadora Vranješa pozove na hitne konsultacije u Sarajevo kako bi objasnio svoje postupke“, naveli su Komšić i Bećirović. Oni su dodali da je potrebno da Ministarstvo sačini informaciju koju će resorni ministar Elmedin Konaković dostaviti Predsedništvu BiH.

Vranješ: Nisam napravio prekršaj, srpski član Predsedništva BiH podržala moj rad

Ambasador Vranješ je, povodom informacije da su bošnjački i hrvatski članovi Predsedništva BiH tražili od ministra Konakovića da ga pozove na hitne konsultacije, izjavio da je razgovarao sa srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović i da je dobio podršku za svoj rad.

„Cvijanović me informisala da Predsedništvo nije raspravljalo na tu temu na sednici, te da ne postoji saglasnost Predsedništva da me Ministarstvo inostranih poslova pozove na konsultacije“, rekao je Vranješ.

Ambasador BiH u Srbiji je naveo da je Cvijanovićeva istakla da smatra da nije napravio nikakav prekršaj činjenicom da se sastao sa direktorom jedne institucije u državi prijema. „Predsednica Cvijanović mi je iskazala podršku i istakla da nisam dužan da postupim ukoliko bi poziv na konsultacije stigao u Ambasadu, te mi poželjela sreću u daljem radu“, istakao je Vranješ.

DODIK OŠTRO ODGOVARA NA OPTUŽBE: Bećirović koristan za raspad BiH, neće disciplinovati Srpsku

Podsetimo, Vranješ je zahvalio Vulinu na podršci studentkinjama koje su, samo zato što su iskazale stav suprotan stavovima bošnjačke političke elite, izgubile pravo na obrazovanje u Sarajevu i gotovo linčovane u gradu u koji su došle da studiraju. „Zahvalan sam direktoru Vulinu na tome što je Valentini Vujičić i Slađani Todić obezbedio stipendije i mogućnost nastavka školovanja na Akademiji za nacionalnu bezbednost i time pokazao da Srbija stoji iza svih Srba gde god oni živeli i kakve god nepravde trpeli“, poručio je tom prilikom Vranješ.

Studentkinje Valentina Vujičić i Slađana Todić, koje su bile izložene medijskoj hajci zbog objava na privatnom profilu na Instagramu, isključene su sa Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbednosnih studija Univerziteta u Sarajevu. Valentina Vujičić i Slađana Todić izložene su medijskoj i hajci svojih kolega i drugih iz Federacije BiH jer je jedna od njih na ličnom profilu na Instagramu objavila fotografiju sa podignuta tri prsta, a druga fotografiju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Tužilaštvo BiH je protiv njih formiralo predmet i zatražilo materijal od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter