Izvor: tanjug
09.02.2024 u 13:30
1

VODIMO RAČUNA O STANDARDU GRAĐANA! Mali: „Sutra se završava isplata UVEĆANIH penzija“

On je družeći se sa korsnicima Dnevnog centra i kluba za starije "Anđelka Trnavac" istakao da penzije u Srbiji rastu iz meseca u mesec

Država Srbija vodi računa o životnom standardu svojih građana, što pokazuje i povećanje januarskih penzija od 14,8 odsto, čija isplata se sutra završava, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

On je družeći se sa korsnicima Dnevnog centra i kluba za starije „Anđelka Trnavac“ istakao da penzije u Srbiji rastu iz meseca u mesec, da se data obećanja ispunjavaju u dan i u dinar.

„Sa ovom povišicom prosečna penzija iznosi 390 evra, a planiramo da 2027. godine dostigne 650 evra“, rekao je Mali.

Dodao je da je povećanje penzija samo deo velikog projekta, velikog programa Skok u budućnost Srbija 2027, koji podrazumeva dalje podizanje životnog standarda građana Srbije.

„Čekamo zvanične podatke o zaradama u decembru a ona je sigurno bila između čak 830 do 840 evra. Ukoliko sve bude u redu, a nema razloga da ne bude tako, prosečna zarada će 2027. godine biti 1.400 evra ali osim podizanja životnog standarda, ulažemo ogroman novac i ulagaćemo još u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, puteve, brze pruge, u modernizaciju svega, u nove fabrike.“ naglasio je Mali.

Istakao je da su javne finansije Srbije stabilne i da ne postoji nijedan indikator koji tu stabilnost narušava.

Dodao je da je za dobre ekonomske rezultate velikim delom zaslužna visoka zaposlenost u zemlji i naveo da je u Srbiji zaposleno 2,36 miliona ljudi.

Istakao je da je to rekordna zaposlenost i da toliko ljudi radi, plaća poreze i doprinose u Srbiji.

„To je najveći broj zaposlenih na ovoj broji stanovnika do sada. Imamo rekordno nisku nezaposlenost, samo devet odsto, poređenja radi 2012. godine stopa nezaposlenosti u Srbiji bila je čak 25,9 odsto. Naša ekonomija dalje raste, imali smo stopu rasta 2,5 odsto. Prošle godine, u uslovima ogromne geopolitičke krize, sukoba i početka čak i recesije u EU, jedna mala Srbija raste 2,5 odsto. Ove godine, 2024. cilj je da rastemo čak 3,5 odsto, da naš BDP raste“, naveo je Mali.

Ističe da nam je vaki makroekonomski indikator dobar, kao i da imamo novca i za dalje povećanje penzija i plata, za sve investicije u okviru projekta „Skok u budućnost Srbija 2027“.

„I to treba da bude građanima Srbije najveći i najbolji dokaz ispravnosti ekonomske politike koju sprovodimo do danas, i naravno ekonomske politike koju ćemo nastaviti da sprovodimo i u budućnosti. I još jedan put svima vama, poštovani penzioneri koji ste danas ovde, velika zahvalnost na gostoprimstvu, hvala na pozivu, velika čast, veliko zadovoljstvo je da budem ovde sa vama“, naveo je Mali.

Još jednom je zahvalio penzionerima na svemu što su uradili za našu Srbiju i dodao da je na državi da im se oduži, kako bi mogli na pravi način treće doba da provedu što kvalitetnije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VODIMO RAČUNA O STANDARDU GRAĐANA! Mali: „Sutra se završava isplata UVEĆANIH penzija“”

  1. Penzije se povećavaju u lažima svakodnevno. Prošle godine penzije su uvećane u januaru i oktobru, a predsednik i njegovih poltrona penzije su povećavali svakodnevno. Takođe proglašavaju da su prnzije sada najveće u istoriji. Da nije tako pokazuje da je prosek penzije 2012. godine iznosila 60% prosečne plate, a sada taj odnos je oko 40%. Rast cena i inflacija su učinili da veći deopenzionera gladuje. Predsednik treba da vrati otete penzije, to bi ljudski bilo šefa države prema penzosima, njegove glasačke mašine. Vreme je da penzioneri ne nasedaju na laži vođe.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter