3°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Happy BSC

KOLIKO PRAŠKA SIPATI U VEŠ MAŠINU? Ako slušate proizvođače - veš će vam biti PRLJAV I NEPRIJATNOG MIRISA

Golden Rose ad

Koliko puta vam se dogodilo da izvadite veš iz veš mašine, a on bude u belim flekama od praška i još ne miriše kako ste hteli? Verovali ili ne to je zbog jedne greške koju većina domaćica pravi.

Na prašku za veš uvek imate označeno za koliko pranja je određena veličina praška, kao i to koliko treba da koristite pri svakom pranju,

Ukoliko uradite po uputstvu, definitivno ćete vremenom uništiti odeću, ali i veš mašinu i odvod. Da ne pričamo o tome koliko će vas voda i struja skuplje koštati.

Naime, svaki proizvođač na pakovanju napiše VEĆU količinu da koristite od one koja vam zaista i treba - evo zašto! Jednostavno je, proizvođač želi da što pre potrošite prašak kako biste kupili novo pakovanje. 

Međutim, proizvođača ne interesuje sledeće:

  • Više praška znači bele fleke na odeći,
  • materijal na odeći se brže iskrza,
  • garderoba se tanji 
  • odvod veš mašine se zapušava, jer velika količina praška samo "otpadne" sa garderobe
  • koristi se više vode radi ispiranja
  • Neće vam lepše mirisati, baš suprotno

Oznaka maksimum u pregradama za prašak i omekšivač ne stoji tu bez razloga! Višak deterdženta može da začepi izlaz iz posude u mašinu i stvori neprijatan miris, dok veliki višak omekšivača nijedna mašina ne može potpuno da ispere.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad