19°C

Beograd

Photo: PIXABAY/ilustracija

Izvor: TANJUG

REZULTATI NOVIH ISTRAŽIVANJA: Usamljenost kod dece uzrokuje probleme sa alkoholom

Istraživači sa Univerziteta Arizona završili su rad na studiji u kojoj je utvrđena povezanost usamljenosti deteta pre 12. godine života sa stresom i problemima s alkoholom u adolescentskom periodu, preneli su američki mediji.

Usamljenost se manifestuje kao bol izazvan osećanjem izolovanosti od drugih ljudi, a izražena je i kod dece u uzrastu od 10 do 12 godina.

OZBILJAN UZROK MOŽDANOG UDARA KOJI JE ČESTO ZANEMAREN: Uz ove efikasne savete sprečite tešku bolest i fatalne posledice!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istraživači su proučavali direktne i indirektne veze između usamljenosti tokom detinjstva i problema povezanih sa alkoholom i stresom u kasnijem periodu.

U istraživanju je učestvovalo 310 studenata od 18 i više godina, od kojih su 154 bile žene i 156 muškarci.

Na osnovu analiza naučnici su otkrili da je usamljenost pre 12. godine "direktno povezana" sa stresom i problemima sa alkoholom.

- Naši nalazi su u skladu sa prethodnom literaturom koja povezuje nepovoljno iskustvo iz detinjstva sa problematičnim ishodima povećane konzumacije alkohola u odrasloj dobi - naveli su naučnici.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar