Izvor: Novosti Magazin
23.06.2021 u 19:16
0

SMETA VAM KLIMA UREĐAJ? Ovo su pet načina da se rashladite

Najsigurniji način da vaša kuca bude hladna tokom leta je da koristite klima uređaj da bi temperatura spala, ali postoje i drugi načini da ohladite kuću bez visokih računa za struju.

1. Draperije i roletne

Majstori tvrde da 30 % neželjene toplote dolazi kroz prozora. Roletne i zavese spuštaju temperaturu i mogu da uštede potrošnju električne energije u umanje vaše račune za 7 %. Naime, roletne sprečavaju da dom postane staklenik. Ovo naročito važi za stan koji je okrenut ka jugo – zapadu. Birajte bele roletne ili tamne debele zavese.

VAŽNO

UGAŠEN POŽAR NA NAUČNOM INSTITUTU! Nema povređenih

KORONA PO GRADOVIMA: Ovo su brojke!

KORONA PRESEK ZA SREDU 23. JUN: Preminula tri pacijenta

PUTIN ODBRUSIO: U Ukrajini su SAD izvele ORUŽANI PUČ uz pomoć EU!

2. Zatvorite vrata i prozore

Kada radi klima najveća zabluda je da trena otvoriti prozor da ulazi svež vazduh! Zatvorite ne samo prozore nego i vrata na svim prostorijama koje ne koristite tokom dana. Hladite samo prostorije koje koristite.

Ventilator na plafonu

Ventilator na plafonu može snizi temperaturu za 7 stepeni!

3. Sveža posteljina koja hladi

Redovno provetravajte posteljinu. Pamuk je najbolji izbor  leti, jer diše lakše i ostaje hladan. I svila je leti prijatna. Kupite jastuk od heljde. LJuske heljde imaju prirodni vazdušni prostor između, ne reaguju na telesnu toplotu.

PROČITAJTE JOŠ

ZA JAČANJE EKONOMSKE SARADNJE: Privredna komora Srbije OTVARA kancelariju u Jerusalimu

TUGA! Preminuo dečak nakon nesreće na bazenu Košutnjak

PORUKA IZ AMSS: Vozači da izbegavaju najtopliji deo dana i ponesu tečnost

4. Redovno tuširanje

Redovno se tuširajte i osvežavajte hladnim napicima, stavite hladne obloge na vrat i zglobove.

5. Biljke rashlađuju

Neka drveće ili žbunje zaklone klima uređaj, a ako oko kuće propisno zasadite tri stabla mogu uštedeti troškove hlađenja i grejanja i dnevna temperatura vazduha spustiti za 6 stepeni! Ovo pogotovo važi ako kuću ne okružite betonom nego travom. Ako je krov ravan neka bude okrečen u belo. Trudite se da u kući ne kuvate tokom vrelih dana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter