Izvor: trpeza
17.04.2024 u 22:57
0

POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još

Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno

  • 500 g belog pasulja
  • 2 šargarepe
  • na vrh noža sode bikarbone
  • po želji suvog biljnog začina
  • 6-7 glavica crnog luka
  • 1,5 kašika mlevene crvene paprike
  • 1 kašičica bibera
  • jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu i ostavite da prenoći. Sledećeg dana procedite vodu i nalite sa drugom vodom. Onda dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj začinite suvim biljnim začinom. Očistite luk pa ga usitnite u blenderu. Izdinstajte luk na malo ulja, dok ne postane staklast. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte dinstan luk, pa pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku. Dodajte skuvan pasulj i promešajte varjačom. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter