Izvor: mondo
11.05.2023 u 17:22
1

Jedemo GOMILU BAKTERIJA zbog GREŠKE koju pravimo kad PEREMO salatu

Samo ga na brzinu isperete?

Koliko puta ste uzeli zeleno lisnato povrće iz frižidera i samo ga na brzinu isprali? Možda ste se nekoliko puta pitali da li je dovoljno ili bi trebalo da ga operete temeljnije, ali na kraju uvek pomislite „Ma, ništa mi neće biti“. Ipak, bilo da se radi o spanaću, blitvi ili salati, stručnjaci navode da je zeleno lisnato povrće najvažnije prati temeljno. Na taj način uklanjamo prljavštinu, pesticide i bakterije koje mogu da budu štetne po zdravlje.

Zeleno lisnato povrće je najbolje prati u hladnoj vodi. Takođe, najvažnije je da ga operete pre nego što zasečete povrće. Mnogi naprave ovu grešku, zbog čega se bakterije i pesticidi prenose sa spoljašnjosti u unutrašnjost. Osim toga, nije tajna da mnogi nemaju naviku da operu ruke pre pranja povrća, a to je još jedan od načina kojim se sprečava prenošenje prljavštine i bakterija.

Uklonite oštećene ili sluzave delove i povrće pažljivo isperite hladnom vodom. Za uklanjanje ostataka zemlje najbolje je da lisnato povrće potopite u hladnu vodu na nekoliko minuta. Prema američkoj agenciji odgovornoj za zaštitu javnog zdravlja kroz kontrolu i nadzor sigurnosti hrane, nije potrebno da koristite sapun ili posebna sredstva za pranje.

Ako povrće ne poslužujete odmah, uverite se da je potpuno suvo pre spremanja u frižider kako biste sprečili rast bakterija i ubrzano kvarenje. Suvo povrće duže zadržava svežinu, pa je dobro dodati ubrus koji bi na ovaj način upio višak vlage.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Jedemo GOMILU BAKTERIJA zbog GREŠKE koju pravimo kad PEREMO salatu”

  1. Узмеш ванглу ону старинску емајлирану са две ручке повећу , напуниш је са водом , потопиш салату урадиш тако из три пута са три чисте хладне воде и оставише преко ноћи у посољеној води , посољена воде ништа не смета ни за воће чак ни за јагоде и малине , неће бити слане ако се после лепо исперу , сутрадан ујутру салату опереш сваки лист под хладном водом , ја оперем сваки лист онако као веш када се испира, сваки лист посебно наређам их у ђевђир па поновим поступак ,значи из два пута , тако исто радити и са блитвом . Ту блитву треба јести има у њој свега и свачега доброг а најлепша је ако се обари оцеди и помеша са обареним оцеђеним кромпиром ,употребити не бели кромпир већ црвени , а онда све то поставиш на пропржени на уљу сецкани празилук са додати сецканим белим луком, све лепо опет промешаш и добијеш фантазију за ручак .
    Со уништава бактерије. Баш је лепа ова Ћирилица .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter