Izvor: Mondo
31.10.2023 u 21:46
0

TAČAN BROJ INTIMNIH ODNOSA KOJI BI TREBALO DA IMETE: Jačaju MOZAK i smanjuju STRES – najviše pomažu u ovim GODINAMA

Ovoliko intimnih odnosa nedeljeno jača zdravlje mozga i smanjuje stres.

Najnovija studija otkrila je na koji način redovni intimni odnosi imaju više benefita po zdravlje od pukog zadovoljstva. Najviše se odražavaju na zdravlje mozga. Istraživanje sa Houp Koledža u SAD testiralo je kognitivne sposobnosti, koje uključuju pamćenje i veštine pažnje. Uključivalo je 1.683 osoba od 62 i više godina tokom pet godina istraživanja.

Otkrili su da su oni starosti od 75 do 90 godina koji su imali intimne odnose najmanje jednom nedeljno tokom pet godina, na kraju eksperimenta imali su više rezultata na testovima mozga od onih koji ga nikada nisu imali. Razlog tome je podatak da intimni odnosi mogu da smanje rizik do kognitivnog pada, uključujući demenciju.

VERUJTE MATEMATICI ILI SRCU: Algoritmi pokazali koje su najbolje godine za stupanje u brak

„Ovo može da bude posebno tačno u starijoj dobi, jer se fizička neaktivnost povećava sa godinama, a starije osobe imaju visoku stopu sedelačkog načina života“, napisali su istraživači.

Takođe, naučnici ističu dobrobit intimnih odnosa na smanjenje stresa kao i oslobađanje horomona zadovoljstva – dopamina. Za kraj, intimni odnosi jedanput nedeljno u starijoj dobi donose benefite po zdravlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter