Izvor: BSC Happy
30.09.2023 u 16:50
0

VERUJTE MATEMATICI ILI SRCU: Algoritmi pokazali koje su najbolje godine za stupanje u brak

Vanbračni partneri, bez obzira na godine, često se suočavaju sa pitanjem braka, što je veoma specifično za ove oblasti. Za one koji se brinu kada bi bilo najbolje da ozakone vezu, stručnjaci imaju odgovor.

Idealno je da se što pre završi školovanje, nađe stabilan posao i reši stambeno pitanje. Mladi koji su bili predmet istraživanja pa i oni ne tako mladi, svesni su koliko je teško ispuniti svaku od ove tri stavke. Ali ima i takvih i preporučuje im se da se venčaju jer nema razloga da čekaju

HRANA SA MALO ŠEĆERA JE „PREVARA“: Ne pomaže mršavljenje, usporava metabolizam i stvara stalo na stomaku

Kognitivni naučnik Tom Grifits, kroz svoju knjigu „Algoritmi za život: Računarska nauka o ljudskim odlukama“, došli su do saznanja koje su godine najbolje za brak . Odgovor je – 26. Kako su došli do te brojke? Prema knjizi, većina donosi najbolje odluke nakon što pregleda „37 odsto opcija“. Oni koriste primer skrininga kandidata za posao i tvrde da bi nakon pregleda 37 odsto onih koji su se prijavili, imalo smisla izabrati kandidata koji je bio kvalifikovan bez daljeg traženja.

Autori studije kažu da u ovom trenutku recenzenti kandidata imaju dovoljno informacija da naprave dobar izbor, ali ne previše da bi bili opterećeni neodlučnošću. Dvojac ide dalje, pa kažu da ovo pravilo funkcioniše i pri izboru partnera. Raspon u kojem se obično traži ljubav je između 18-40, a 37 odsto je 26. Nakon toga kvalitet opcija počinje da opada.

Naravno, sve su to „hladne“ brojke i ne moraju da imaju vezu sa realnošću, ali ako imaju smisla, imaju. Pogotovo ako znamo da se ljudski mozak razvija do 25. godine, pa su sve odluke posle toga zrelije, mudrije, a moglo bi se reći – pametnije.

Samo što ništa od ovoga ne garantuje uspešan brak

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter