5°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Headliner

Objavljena lista NAJUTICAJNIJIH SERIJA SVIH VREMENA! "Igra prestola" je na spisku, a ovo ko je na PRVOM mestu

Nikad ne biste pogodili!

PROČITAJTE JOŠ

OVAJ GRAD JE PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU!

CRNI DAN U BOSNI I HERCEGOVINI: Rekord u broju smrtnih slučajeva!

U anketi koju je sprovela najveća britanska televizijska platforma, serija "Plava planeta" (Blue planet) Dejvida Atenboroa izabrana je za najuticajniju ikada, a dobila je čak trećinu glasova, odnosno 34 odsto. Radi se o BBC-jevoj seriji koja istražuje sve aspekte morskog života, a sadrži snimke podvodnih stvorenja i njihovih navika koje nikad ranije nisu bile snimljene.  Rad na ovom projektu je trajao gotovo pet godina, a snimano je na više od dvesta lokacija. "Plava planeta" je višestruko nagrađivana, emitovanje je u Velikoj Britaniji počelo u septembru 2001. godine, a 2017. stigao je i nastavak "Blue planet II".

Na drugom mestu, sa 29 odsto glasova, našao se takođe rad Dejvida Atenboroa, serija "Planet Earth" iz 2006. godine, koja je najskuplja serija koju je BBC ikad naručio i prva koja je snimljena u HD rezoluciji.

Ali, da nisu samo dokumentarne serije imale veliki uticaj na gledaoce dokazuje i činjenica da je treće mesto zauzela akciona serija "Ubiti Iv" (Killing Eve). Dobila je 23 odsto glasova.

Na listi se našla i megapopularna "Igra prestola" sa 17 odsto glasova, rijaliti šou "Ostrvo ljubavi" (Love Island) sa 11 odsto i irska drama "Normalni ljudi" (Normal people) sa 10 odsto.

Evo koje su serije zauzele prvih 10 mesta:

1. "Plava planeta" (Blue planet)

2. "Planeta zemlja" (Planet Earth)

3. "Ubiti Iv" (Killing Eve)

4. "Igra prestola" (Game of Thrones)

5. "Gavin i Stejsi" (Gavin and Stacey)

6. "Striktno ples" (Strictly come dancing)

7. "Birmingemska banda" (Peaky Blinders)

8. "Zovite babicu" (Call the midwife)

9. "Sluškinjina priča" (The Handmaid’s Tale)

10. "Šerlok" (Sherlock)

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar