BILJANA POPOVIĆ SA AMBASADOROM BELORUSIJE: Ponovni zahtev za prijem Kosova u članstvo u Interpol!

 

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Belorusije Valerijem Briljevim o ponovnom zahtevu za prijem takozvanog Кosova za članstvo u Interpol.

Popović Ivković je istakla argumente Srbije protiv zahteva Prištine i ukazala da bi eventualni prijem takozvanog Кosova u ovu međunarodnu policijsku organizaciju predstavljao flagrantno kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja je obavezujuća za sve članice UN.

- Кoliko je samo bezobzirno ponašanje takozvanog Кosova govori i činjenica da su uprkos prošlogodišnjoj odluci Generalne skupštine Interpola, suprotno pravilima ove organizacije ponovo istakli kandidaturu za članstvo - naglasila je Popović Ivković.

Ona je podsetila da samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članice ove profesionalne međunarodne policijske organizacije.

Ambasador Briljev, složio se sa Popović Ivković da poštovanje međunarodnog prava, Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i pravila Interpola moraju da budu prioritet i na ovogodišnjem glasanju i istakao da Belorusija ima nepromenjen stav prema zahtevu Prištine i ove godine.

Popović Ivković i ambasador Briljev saglasili su se da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i dogovorili organizaciju sastanka dva ministra unutrašnjih poslova u narednom periodu.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro