parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ALEKSANDAR VUČIĆ UŽIVO: Podržavam Srbe da uđu u kosovsku vladu, Haradinaj zločinac! (foto)

 

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za medije da su Kosovo i Metohija suština političke sadašnjosti i budućnosti Srbije.

Kako kaže, u zavisnosti od odnosa prema Kosovu Srbija će imati sigurniju ili manje sigurnu ne samo sadašnjost, već i budućnost.

- Od oktobra počinje nova faza dijaloga, neophodno je insitutcionalizovati ga i obaviti veoma široke konsultacije. Taj dijalog bi trebalo da bude na više nivoa, kroz koncentrične krugove, ozbiljan, odgovoran, da imamo jasne ciljeve, inkluzivan i tolerantan - rekao je Vučić. 

 Predsednik Vučić je naveo da je Srbija po pitanju Kosova do sada samo govorila ono što ne želi, kao što je da prizna nezavisnost, a da politiku nije imala. 

On je istakao i da će biti objavljen Izveštaj o pregovorima o Kosovu i Metohiji u kojem će biti predstavljeni rezultati iz prethodne tri godine, kao i svi potezi koje je Srbija kao država napravila od 1998. godine po pitanju Kosova. 

- Kada prođete kroz to možete da vidite koliko je komplikovana naša moderna istorija, koliko je tu promašaja - rekao je Vučić.

 

Kako je rekao, pitanje politike nije pitanje kleveta ni uvreda. Dodao je i da je došao da pokaže zašto je srećan i ponosan. 

“Nemamo nijednog poginulog u etničkim sukobima. Srbiju nikad nisam unizio, obezbedio sam da Srbi na KiM žive nešto lakše i da u ove četiri godine nemamo nijednog poginulog u etničkim sukobima“, rekao je on. 

Vučić je naveo i da po prvi put nema dramatičnog pada u broju Srba na KiM. 

- Ljudi u Srbiji to treba da znaju. A ne, sede po kafićima u Beogradu ili Novom Sadu ubrljani od pene od kapućina ili piva, a onda sole nekom pamet o KiM. Danas se glas Srbije ponovo čuje - rekao je on. 

Predsednik Srbije je naveo i da kada je došlo do izmeštanja razgovara o Kosovu iz UN u EU, da je Srbija morala da “počne da se bori ispočetka“. 

- Uspeli smo teškim pregovorima. Da li iko od vas misli da je ikad bilo lepo kad sednem sa Tačijem, Mogerini, Ketrin Ešton? Nikada nijednog lepog trenutka se ne sećam. Već imam Pavlovljev refleks, osetim mučninu kad zovu u Brisel, znam da ništa lepo neće da se dogodi - naveo je on. 

Kako je rekao, obraća se naciji i da bi objasnio odluke Srpske liste, čiji predstavnici su izloženi “stalnim napadima“.

B92
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Ispovesti
02:30 Parovi - Live