LINTA: Sramotna odluka određene televizije da snimi seriju o "Nestali" o akciji "Oluja"!

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta smatra da je sramotna i skandalozna odluka određene radio-televizije da snimi seriju ''''Nestali“ o akciji ''''Oluja''''.

Linta je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da vojno-policijska akcija ''''Oluja'''' predstavlja završni čin brutalnog etničkog čišćenja srpskog naroda sa područja na kojima vekovima živi. 

Naglasio je da ''''domovinski rat'''' nije bio nikakav pravedan, odbramben i oslobodilački rat što, primećuje Linta, gotovo svakodnevno govore hrvatski zvaničnici i hrvatska javnost, već duboko nepravedan, agresorski i osvajački rat s ciljem uništenja svega što je srpsko. 

- Tuđmanov režim je izvršio agresiju na srpski narod u Hrvatskoj i BiH s ciljem ostvarenja ustaškog programa stvaranja Velike Hrvatske bez Srba - naveo je Linta.

Istakao je da Hrvatska nije spremna da se suoči sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću. 

- Tragična je činjenica da u Evropskoj uniji postoji država u kojoj se otvoreno rehabilituje nacistička ideologija, veličaju ratni zločinci, slavi proterivanje građana druge nacionalne i verske pripadnosti i legalizuje otimanje i uništavanje njihove imovin - naveo je Linta.

Upitao je institucije EU do kada će ćutati da činjenicu da jedna njena članica otvoreno krši ljudska prava, vladavinu prava i antifašizam kao temeljne vrednosti današnje civilizacije. 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV