Izvor: BSC Happy
15.12.2023 u 20:26
0

AKTUELNOSTI SAMO NA HAPPY TV: Putinu je na tradicionalnoj konferenciji postavljeno 60 pitanja, od milion ipo pristiglih, Zapad nije razumeo njegove odgovore

Uticaj međunarodnih faktora, promene na mapi sveta, sve turbulentnija dešavanja na Bliskom istoku, paralela sa ratom u Ukrajini, kao i ostala goruća pitanja iz vizure najeminentnijih poznavalaca trenutne globalno političke situacije samo u emisiji .

AKTUELNOSTI na HappyTV od 19: 50 Večerašnja emisija baviće se odlukom Viktora Orbana i Mađarske da uloži veto na odluku EU da uputi pomoć od 50 milijardi Evra Ukrajini, kao i kandidaturi te zemlje za članstvo u uniji. Naravno biće reči o sukobima na Bliskom Istoku, turbulencijama koje izazaiva svakodnevno raketiranje Gaze, polarizacija u svetu.

U večerašnjoj emisiji govore: Ljubinka Milinčić,  Dragan Vujičić,  Svetislav Lutovac

Ruski predsendik Vladimir Putin održao je tradicionalnu godišnju konferenciju na kojoj je izneo niz podataka, naročito onih vezanih za ekonomiju Rusije uprkos specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini . Predsednik Rusije je na godišnjoj konferenciji kazao da je rast BDP-a u ovoj godini bo 3,5 odsto. On je najavio i rast plata od 1. januara sledeće godine za 18 odsto, dok se javni dug države smanjuje. Uz ekonomske parametre raste i životni vek građana Rusije, istakao je Putin. Prema podacima koje je izneo, 2021. godine je životni vek bio 70,2 godine, 2022. 72,73 godine, a procena za ovu godinu je da će biti 74 godine.

Ovo obraćanje izazavalo je veliku pažnju kako ruske tako i svetske javnosti , Putinu je stiglo oko milion i šesto hiljada pitanja, a on je odgovorio na oko 60 . Komentarišući obraćanje predsednika Rusije urednica Sputnika za Srbiju Ljubinka Milinčić  smatra da zapadne zemlje koje su komentarsile ovo obraćanje nisu ništa razumele u smeru u kom je on na pitanja i odgovarao.

  • Ja mislim da oni ništa nisu razumeli i stalno se pitam šta je to sa njihovim obaveštajnim službama koje postoje koje su poznate pa da ništa ne razumeju, danas sam shvatila da oni traže neki izveštaj. Izgubio im se tajni izveštaj Cie koji se bavio zapravo Rusijom. Putin je govorio, i svi su mogli da vide odgovore, međutim na sva pitanja koja nisu bila postavljena na naćin na koji bi ih zapad postavio, a pitanja su najčeđće iz svakodnevnog života. Jedan deo se odnosi na najobičnija, a to je inače poznato. I on im odgovara i ta pitanja se rešavaju odmah na licu mesta. Cena poljoprivrednih proizvoda, cena jaja, cena ovoga ili onoga . Međutim na pitanja koja bi zapad postavio on je već suštinski odgovorio. Koliko će specijalna vojan operacija trajati i pod kojim uslovima i da li Rusija može to da izdrži on je nacrtao sliku budućeg života u tom delu svetanemam pojam šta rade ja mislim da su to neki pokreti očajnika, i stalno imam utisak da zapad ništa ne razume objašnjava urednica Sputnika.

Uglavnom kako ona objašnjava njegovi odgovori kasnije dođu ljudima u svest, ali pitanje je brzine koliko će on biti shavećen. Ona dodaje da su uvideli da je ovo neki Putin koji im se ne dopada.

  • Suštinski svestki mediji vide da su stvari mnogo ozbiljnije nego što su oni suštinski hteli da pokažu narodu, oni su u suštini znali naravno , velike sile, oni misle da su najjači, a on je njima odgovorio čak i na to, mi možemo još da se borimo kolko god hoćemo i možemo da se borimo čak i protiv NATO. to su neke poruke oni ako nisu videli videće sigurno. 

Komentarišući ukrajinsku dugonajavljivanu kontraofanzivu, Putin je rekao da ona nije uspela. Prema njegovim rečima, poslednji pokušaj je bio da se probiju na levu obalu Dnjepra i krenu ka Krimu. Kao rezultat toga, Kijev je koncentrisao artiljerijske udare na uski deo obale, a ruska vojna komanda je odlučila da povuče osoblje u šumski pojas kako bi izbegla gubitke., takodje odgovarao je na pitanja o izraelu i Gazi kao i o stanju vonjika na frontu, tada je prizano da ministarstvo odbrane ima određenih propusta.

Celo obraćanje kada je deo oko Geopolitike u okviru njegovog obraćanja bilo je povezano kaže Dragan Vujičić i dodaje:

  • Očigledno da su stvari oko sukoba u Ukrajini koji sada jenjava gde se ta konstrukcija rata ruši izvlači karte koje on hoće i da na osnovu tih karata crta neke druge karte i da u toj igri može da zadrži karte koje želi. To i kada je pitanje bliskog istoka vi ste videli Džejka Salivena i shavtite da se tamo dodaje gas. Taj govor, je vezan za isti rat, i ovaj ratna bliskom istoku da se pozornica praktično seli tamo, ja sam ubeđen da će za dve godine epilog biti sličan ovome. Ovaj svet unipolarni američki to je svet bez kočnica.

Vujičić dalje kaže da u nekom budućem ratu sa Kinom za koji postoje nagoveštaji koristiće se veštačka inteligencija .

  • Nova opšta veštačka inteligencija koju Sem Altman injegovi u Kaliforniji razvijaju biće veštačka inteligencija koja sama donisti odluke, koja će učiti kako će ratovati ko će u kojoj operaciji odneti konačnu pobedu. Ako isključimo ovo što je rekao Vladimir Vladimirovič da će stati kad Rusija ostvari ciljeve , deluju kao jedna ista priča o jednom istom sukobu . u tome da ne treba da se ratuje i da treba da se prestane.

Postavlja se pitanje oko pokušaja da se režim Volodimira  Zelenskog u Ukrajini sačuva da bi što više naškodilo Rusiji kao i rekacije Amerike da što više poguraju takav program, Svetislav Lutovac misli da takva politika i ti pokušaji ne mogu još dugo da se održavaju iz razloga što presusšuju materijalna sredtav i novac koji se „upumpava“ Ukrajini.

  • Mislim da je ovo jedan karavan očajnika koji ide i obija pragove da bi isprosio koji dolar. nemoguće je držati ovo stanje prosto troškovi fronta postaju neizdrživi. to više ne može izdržati niko. Vojnici ne mogu više izdražati. Mora neko dići belu zastavu od njih, ili će se dogoditi neki prevrat u smilsu političkog vrha Ukrajine. Oni će po malo odvrtai slavinu, da bi se front održao, ali je potrebno 200.000 miliona dolara. A to su dnevnio troškovi fronta i to niko više ne može izdržati. 

Globalnu Zapadnu politiku uznemirava i veliki gorući problem koji te zemlje imaju sa Migrantima, o ovom problemu govorio je Milan Dinić, koji trenutno živi i radi u Londonu.

Veliko pitanje koje se postavlja u Evropi je pitanje širenja islama i velikog broja Migranata, u Evropi sa kojima se Evropa suočava, i u svim zemljama u kojima je desnica na vlasti, videli smo da je desnica uspela da odense pobedu upravo na temu migranta, to vidimo i u Britaniji ali pitanje je koliko je to problem jer vidite Nemčka je primila 2 miliona dobrovoljno.

On dodaje da je ustavri razlog upravo što Evropa kuburi sa radnom snagom. A pitanje identitea i identiteska kriza dugo traje u Evropi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter