Izvor: BSC Happy
17.07.2023 u 21:00
3

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: KOPNENA INVAZIJA ZAPADA – RUSI ĆE ISTOG MOMENTA upotrebiti NUKELARNO ORUŽJE

509. dan specijalne vojne operacije. Jutros je izvšen teroristički napad na Krimski most. Stanje je stabilno, saobraćaj je pušten u promet. Krim, Azovsko i Crno more su reči koje se ovih dana najviše koriste. O ovim temama i stanju na frontu, u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti", razgovaramo sa: prof. dr Milojem Pršićem, vojnim analitičarem, Lukom Kastratovićem, generalom i prof. dr Brankom Nadovezom, naučnim savetnikom Instituta za noviju istoriju Srbije i redovnim profesorom na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost u Beogradu.

Luka Kastratović kaže da je napad na Krimski most jedna u nizu neuspelih diverzija ukrajinskih snaga

– Kad je bila diverzija prva na Krimskom mostu… one su normalna pojava. Ona (Ukrajina) najavljuje godinu dana kontraofanzivu. Izvršili su diverziju i oštetili most. Pokušali su isto sada. Rezultata nema, već je saobraćaj pušten. Pokušavaju na moralnom planu da nanesu gubitke ili oštećenja kako bi podigli moral svom stanovništvu i borcima i da bi opravdali ono što Zapad daje. Rusija je uočila te njihove metode delovanja. Traže osetjive objekte i Krim je od strateškog značaja, pristup Crnom moru je bitan – kaže on.

Ko želi Crno more?

– Turska balansira, Amerika hoće svoje brodove tu. Pre 12 godina su imali vežbu; 17 prvih oficira američkih su podneli ostavku zato što im je Rusija uključila elektronsko ometanje, jer ne žele da budu glineni golubovi. Videli smo da su pokušajem rušenja brane hrteli da steknu neku prednost. Nije verovatno da Rusi nisu znali. Pokrenut je krivični postupak protiv Prigožina što planira državni udar. Sve se zna. Rat će potrajati, zavisi šta Amerikanci planiraju – zaključio je Kastratović.


Miloje Pršić kaže da su neprijatelji Rusije nedovoljno pripremljeni, što ih sada nenormalno košta

– Praksa je da se teren za rat priprema, a ovo je dugotrajna, ovo je neorganizovano, nedovoljno, a kada stigne naoružanje pitanje je koliko je obuka kvalitetna. Kada bih ja bio ukrajinski komandant, težio bih ka Azovskom moru i Krimu. Glavni cilj NATO pakta i Ukrajine je Krim. Apsolutno nedovoljna obuka. Za običan auto idete da se obučavate dva meseca. Da bi se obučili na sofisticirane uređaje, gađanje, punjenje – veoma složena kategorija. Sami ukrajinski vojnici kažu da je nedovoljno. Pokušaji Ukrajine da izmoli još naoružanja, nikada dovoljno, a s druge strane nikakvi rezultati na frontu. Nekvalitetna upotreba. Da su se oni zatekli u kolonama gde su im sredstva uništena. Ništa ne promiče. Ratište je pod vidnim okom i jedne i druge strane – istakao je Pršić.


Branko Nadoveza pojašnjava šta je mešanje u rat

Putin kao centar moći i ruska diplomatija su konstatovali da samo kopnena intervencija sa Zapada, tj. pešadije, to je mešanje u rat. U tom momentu će Rusija da upotrebi nuklearno oružje. Mislim da je Rusija od početka morala da definiše da svaki oblik pomoći u vidu naoružanja je mešanje u rat. Sada je to vro teško ispraviti sa teškim posledicama. To je trebalo prvog dana rata. Mnoge stvari treba regulisati, posle je kasno. Do Drugog svetskog rata  znalo se šta je mešanje u rat, šta nije; direktni kopneni napad pešadijom. Danas je drugačije, treba dodati i finansijsko mešanje – rekao je on i dodao:  „Viljnus je vrlo provokativan, bio je na sovjetskoj teritoriji. Definitivno je definisano da će Ukrajna biti primljena u NATO pakt“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: KOPNENA INVAZIJA ZAPADA – RUSI ĆE ISTOG MOMENTA upotrebiti NUKELARNO ORUŽJE”

  1. Ponovno odlična emisija! Kao i uvijek, ali sve do trenutka kad Jelenini ili Jovanovi sugovornici ne krenu vuči paralele s našim ratom, iz devedesetih. Rusija (mnogonacionalna i viševjerna) definitivno nije Srbija, ni ona tada, ali ni današnja, jer Rusija pokušava zaštititi svoje sunarodnjake, pravoslavne, muslimane i budiste, a ne ih okupiti u jednu državu. Ima još puno toga, ali pustimo da se ponekad mali šlepaju uz velike, makar u svemu mora biti mjere i skromnosti.
    I nije točno kako je NATO pomogao Hrvatima oružjem! Naoružavali smo se švercom, „mimo“ baš tih globalnih vladara, iz Argentine, Rumunjske, iz Rusije i Bjelorusije čak (što ovi današnji bruseljski, anglosaksonski konjušari baš i ne cijene!), te drugih „trećeg svijeta“. Mimo deklaracije OUN, koju je gurao i izdajnik, Buda Lončar. Posebice nije točno kako su Hrvati protjerali Srbe, koje je baš Milošević dirigirano pozvao i doselio u RS, o čemu postoje i dokumenti, a ne kako tvrde neki sinoćnji sugovornici.

    0
    0
    Odgovori
  2. A gde je slika ona od sinoc gde je gostovala gospodja iz Sputnjika Milinka i dva gospodina, Seselj junior kao po obicaju dobar i odlican gospodin ali sam zaboravila ime , bili su fantazija , bas odlicni , naravno i voditelj , kada emisija brzo prodje znaci da je bila odlicna i zanimljiva .

    0
    0
    Odgovori
  3. Da da, taj Budimir Loncar od njega je sve kernulo , kao kroz maglu se secam neke jahte , bese neki Nema sa njim na toj jahti , ma trebala je vojska to sve da sredi jos onda kada su uhvatili Spegelja , tog trenutak , nego to je sve ranije dogovoreno, Hrvati sa Slovencima i ostalim zapadnim drzavama , trebali su sve da primete ….kada su vojna lica koja su se penzonisala a zivela i radila u Srbiji pocela da povlace nakon penzionisanja u svoje tada republike , jedni u Sloveniju drugi u Hrvatsku a Srbija se nasla kao Alisa u zemlji cuda pa joj jos smenise i bezbednjake pa …………….

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter