Izvor: BSC Happy
28.04.2023 u 20:50
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Po obodu Bahmuta čeka 200.000 ukrajinskih vojnika, udaraju besno kopitama, čekaju juriš, ali naredbe nema

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ govorili smo, na 429. dan rata u Ukrajini, o situaciji na frontu, sirenama za vazdušnu opasnost širom Ukrajine i ukrajinskom granatiranju Donjecka.

Gosti su: Nataša Jovanović, novinarka, Radojka Tmušić, pisac i Đorđe Aničić, potpukovnik.

Đorđe Aničić smatra da je stanje u ukrajinskoj vojsci bolje nego na početku sukoba

Ništa se značnije nije promenilo. Ono što je karakteristično iz ovih izveštaja jeste da imamo jednu gruapaciju avijacije, nekada je bilo to nesređeno, u zadnjem periodu avijacija je podeljena po frontu, to sadejstvo je vrlo pojednostavljeno. Problem je napraviti sadejstvo izmedju pvo i avijacije – smatra Aničić.

On smatra da je Bahmut konačno pred padom 

– To zaokruživanje Bahmuta je završeno. Obezbeđena je zamena ljudstva na položajima. Pre toga bi trebalo da postoji ofanziva da bi nešto bilo kontra . rekao je potpukovnik.

Naš gost je rekao kako je ukrajinska vojska spremna za ofanzivu 

– Ono što je evidentno, to je da je ukrajinska vojska je obezbeđena sto se tiče sredstava  i oruđa, izvršena je dopuna jedinica, ako posmatramo u tom kontekstu, onda možemo da govorimo o kontrafonazivi, realno je očekivati na tom centralnom delu udar, uvek je plan bitno sakriti od protivnika.  Što se tiče granatiranja zapadnih delova Ukrajine i samog Kijeva, jednostavno to treba posmatrati u cilju daljeg urušavanja mogućnosti ukrajinske vojske da se brani. Onesposobljavanje energetskih postrojenja, ona su na meti udara – zaključuje Aničić.


Nataša Jovanović smatra da Kijev odlaže napad 

– Prvi put se izazi sa konkretnim podacima. Treba videti podatke ruske strane, imam utisak da sve te informacije imaju za cilj da ta kontraofanziva se odloži na neko vreme i da je zapravo ova priča o stradanjima u funkciji odlaganja kontarofanzive. Imali smo jednu najavu, pa drugu najavu, pa treću najavu. Imam utisak da se stvara prosto takva atmosfera ne bili se još za neko vreme ta velika ili dugo najavljivana kontrafanziva odgodila – rekla je ona.

Naša gošća je rekla kako Bahmut još nije pao 

– Preseci dolaze od Prigožina  –  šta se dešava, koja je ulica osvjojena, koja je zgrada osvojena… „ukrajinska vojska je motivisana“, mi smo osvojili neke tačke, ali to ne znači konačnu pobedu. Bahmut još nije pao – smatra Jovanović.

Ona kaže kako se snage Kijeva grupišu  

– Zasad velike kontraofanzive nema. 200.000 ukrajinskih vojnika po obodu Bahamuta stoji, besno udaraju kopitama, čekaju juriš, ali naredbe nema. Konačan cilj je da se napravi partija mira, nikako brza pobeda niti brzi poraz Kijeva – zaključuje Jovanović.


Radojka Tmušić je pomenula sramotu oko Kijevsko-pečerske lavre  

– Kijevsko – pečerska lavra je nastarija i ovo je najveća uvreda – kaže ona.

Ona je pomenula spletke patrijarha Filareta protiv UPC

Međutim posle patrijarh  Filareta su trebali da isele i on se zabarikadriao, policija je gledala samo, došlo je do toga da je Filaret rovario i radio protiv UPC, pa je ovo za one koje znaju nije nimalo iznenađujuće. 1946 je ukinuta grko-katolička unija , radili su šta su hteli, otimali su hramove i pre lavre. Ukrajina je postala država pre 30 godina. Sada se rastače to blago i materijalno, ikone, utvari, hoće tamo da naprave stacionar za ranjenike. To je još jedan pokazatelj da Rusija mora fizički zauzeti Kijev i lavru, mora uzeti nazad svoje svetinje  – zaključuje Tmušić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter