Izvor: BSC Happy
18.04.2023 u 21:06
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ruska imperija se budi, pregaziće satanizam“

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ na HAPPY TV, na 419. dan rata u Ukrajini, govorilo se o vojnoj strategiji koja brine Zapad, ukrajinskoj kontraofanzivi, kinesko-ruskoj vojnoj saradnji i poseti Putina liniji fronta.

Gosti emisije su: Slobodan Stojičević, pisac i stručnjak za informaciono psihologiju rata, prof. dr Vinko Pandurević i Radovan Kalabić, istoriograf.

Vinko Pandurević smatra da je dolazak predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina na front od izuzetnog značaja.

– Pa ja bih rekao da dolazak predsednika i vrhovnog komandanta u zonu borbenih dejstava vrlo značajan. On je važan kako za ukrajinsku javnost, tako i za javnost Rusije. Da bi dao moralnu podršku, da bi se informisao o stanju jedinica za odbranu… ili možda Rusi planiraju neku svoju operaciju – kaže on i dodaje: Pokazao je  da je kao čovek za praznike došao da obiđe svoje vojnike. Ovde vidimo komandante bez činova i oznaka, sve to ima smisla. Ovo će ostaviti veliki uticaj na sve vojnike i  doprineće borbenoj gotvosti. Dobio je potrebne informacije i može doneti odluku šta će se raditi ubuduće„.

Na pitanje da li će biti ukrajinske kontraofanzive naš gost daje jedan sadržajan odgovor.

– Mi smo ovde ušli u klišee –  jedan je prozapadni,  da je Rusija agresor, da je neokolonijalna zemlja, sva druga priča ide u tom pravcu. Ali imamo i proruski –  prilagođavamo stvarnost svojim željama, istina je između. Rusija je imala sasvim mnogo razloga da ovo uradi, ali je za nju neprijatno što je morala ovo da uradi. Da li će biti ukrajinske kontraofanzive, ili ofanzive Rusije? Ne može se ofanzivom dobiti rat. Rusi su imali isklljučivo ofanzivna dejstva za sada. Sada se brane. Ta kontraofanziva može biti maska i da se ide na Bahmut. Može kontraudar na Bahmut, a da svoje snage i rezreve pošalju tamo a da glavni udar Kijeva bude negde drugde– zakljujuče Pandurević.


Slobodan Stojičević kaže da je u pitanju hibridni rat.

–  Više je u pitanju hibridni rat. Ovaj vojni deo, sam oružani sukob on je u suštini ono što je iznuđeno od Rusije ponašanjem Ukrajine i zapadnih sila koje su dovozila oružje u Ukrajinu i pravile fašistički režim – rekao je on.

Naš gost smatra da je rat u Ukrajini samo jedan o nerazjašnjenih geoplotičkih problema, a sam sukob ove vrste se može desiti bilo gde.

– Neki problemi koji postoje godinama, da li ratom na Tajvanu, ili u Ukrajini bi se svakako završili na ovaj ili onaj način. Godinu dana tapka rat u mestu. Taj rat može da se završi za 20 min, pola sata kad bi došlo do realnog sukoba – kaže Stojičević.

On smatra da je ruska taktika posedovanja novca u inostranstvu bila sjajna taktika.

– Rusija je izgubila 300 milijardi dolara rezervi. Svi su use bunili što drže taj novac u inostranstvu, sada je to ispalo odlično. Mnoge države se oslobađajuu dolara i osnov američke moći se kruni – smatra naš gost i dodaje: „Da se sve ovo desilo 2014. godine, Rusija bi bankrotirala za tri meseca.“

Naš gost obrazlaže zašto je ovo hibridni rat.

– Ovde postoji čitavi ratovi, mi imamo sad religiozni rat,  informaciono psihološki, sajber rat, zaključuje Stojičević.


Radovan Kalabić smatra da je trenutno na snazi jak psihološki rat.

– Mi se nalazimo u takvim propagandnim i medijskim pritiscima i manipualcijama.  Ono što mi podsvest sama govori je taj da se takođe vodi i psihološki rat portiv Ruske Federacije – kaže on.

Naš gost je rekao kako je u toku pokušaj ubijanja ruskog identiteta.

Ovde je pre svega pokušaj ubijanja identiteta takozvanog ruskog sveta, koji počiva na pravoslavnim temeljima –  rekao je Kalabić.

On se slaže sa Pandurevićem da je poseta Putina vojnicima na frontu ostavila jak odjek na sve.

On jedošao na prvu liniju fronta kao suvereni državnik i predsednik imperije koja se vraća na međunarodnu scenu. Poklonio je oficirima i vojnicima ikonu Spasitelja Nerukotvorenog. On je posetio hristoljubivo vojnstvo rusko, gde će biti odlučan ne samo da brani teritoriju i živote Rusa i proruskog stanovništva, nego će biti Ruska Federacija da brani svoje ruske temelje koji su kroz vekove napadani – smatra Kalabić.

On je osudio ukrajinski napad na sopstvenu crkvu u Donjecku

– Na sam Vaskrs imali ste bombardovanje od strane ukrajisnkih snaga koje su pogodile ukrajinsku pravoslavnu crkvu, gde su ubili na desetinu vernika. Taj čin nije ništa drugo, nego čin sastanskog i to ritualnog pokušaja obeščešćenja – zaključuje Kalabić.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ruska imperija se budi, pregaziće satanizam“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter