Izvor: BSC HAPPY
17.04.2023 u 20:25
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zarad opstanka civilizacije, Rusija mora izaći kao pobednik iz ovog sukoba“

Večerašnja emisija "Aktuelnosti" ispratila je 418. dan ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o toku specijalne vojne operacije, trenutnom stanju na frontu, kao i mogućim izgledima za dalje ofanzive.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ bili su: Nikola Antić – stručnjak za bezbednost, Ranko Gojković – publicista i prof. dr Dragan Škobalj – ekspert za energetiku.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajinska vojska je za vreme ovog sukoba uništila više od 70 crkava!

Na samom početku Nikola Antić komentarisao je trenutno dešavanja i borbe na frontu.

– Ono što se trenutno dešava je to su borbe oko čeiti grada, pri čemu je ključni grad kako ga oni zovu Bahmut, on je od najveće važnosti. Šanse daBahmut bude potpuno osvoji su sve veće, ostalo je još nekih 20 odsto teritorije neosvojeno. Nakon pada Bahmuta domino efektom počeće da padaju i dva grada na jugu Marinika i Avdejevka, nakon toga će se front približiti većim gradovima. Tog trenutka kada Bahmut padne, jedini mogući operativni pravac za ukrajinsku ofanzivu prema jugu biće znatno manjeg kapaciteta i male šanse za neku uspešnu ofanzivu,da se razumemo, šanse su im i sada male, što znači da ih tada gotovo i neće biti, rekao je on, a potom je nastavio Dragan Škobalj.

– Moramo razlikovati pojam SAD i duboka država. Centi moći su išli sa varijantom da dobiju ovaj rat, međutim taj rat im ne ide, sada dolazi do podele u centrima moći. Suština je da su precenili svoje snage, a i taj model društva egzistira preko 300 godina, i kako da taj model društva poništite i da ga skolnite kada vam je tako dobro išlo,a taj model je počivao na tri elementa, na dolaru, na jakoj vojsci i komunikaciji. Ruska strana je njih veoma neprijatno iznenadila, jer se za ove sukobe pripremala od 2014., odnosno 2015. Minskim sporazumom i koliko je mogla samo je u sferi informisanja odnosno deformisanja bila inferiorna. Za očekivati je da kada ne daš gol, u kontra napadu ćeš ga primiti. Oni po meni nemaju razuma, dokle će oni da idu i kada će da priznaju poraz, jer su 100 milijardi dolara uložili u Ukrajinu, što oni ne bi iskoristili i druge resurse, EU je potpuno zavisna od centara moći, ona nije nezavisna, kazao je profesor Škobalj između ostalog u svom izlaganju.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Crkva je ostala poslednje utočiste proruskog identiteta“

– Evo danas na dan ubistva Milice Rakić, sećamo se i gledamo isto tako srceparajuće snimke. Ono što mene frapira je taj nedostatak bilo kakave empatije prema toj deci iz Donbasa. Armija Ukrajine je pokazala da radi u najgorim tradicijama nacista. Ogromna odgovornost je svakako i na Zapadu koji sve ovo faktički podržava. Neverovatne scene gledamo, koliko je toga satanskog samo u tim nazivima, oni su bombardovanje nazvali „milosrdni anđeo“, sada ove naciste nazivaju „beli anđeli“, kao da se na jedan grozan i satanski način izrugivaju i sa stradanjima male dece. Mislim da je neophodno, ne samo zarad geopolitičkog interesa Rusije, nego prosto zarad opstanka civilizacije, Rusija mora izaći iz ovog rata kao pobednik, bio je jasan Ranko Gojković.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter