Izvor: BSC Happy
28.02.2023 u 22:03
0

IVANA STOJANOVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Za njih je patrijarh Kiril špijun!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 370. dan specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ukrajinska vojska trpi stravične poraze.

Uspeh na ratištu se od Kijeva očekuje u očima Vašingtona i NATO-a. Predsedniku Ukrajine, Volodimiru Zelenskom, je hitno potreban taj „uspeh“ i postavlja se pitanje da li bi se usudio da žrtvuje svoje vojnike kako bi opravdao donacije Zapada.

Ivana Stojanović, politikolog, smatra da ne zna koliko je tako nešto realno, ali da ne sumnja u ostrašćenost ukrajinskog predsednika i u njegovu opsesiju pobedom.

-Zelenski posmatra Bahmut kao neku vrstu Staljingrada, mada je poznato ko je u Staljingradu odneo pobedu. Moguće je da će žrtvovati svoje vojnike.  Svestan je da je Ukrajina u problemu i da je korupcija ovladala zemljom. vidimo da je smenio komandanta oružanih snaga. Menja generale te je pitanje da li on ima sa kim to da uradi… Možda će sprovesti neke terorističke napade  i to bi bilo sasvim očekivano. To je ono što ih  Amerika uči.

PUKOVNIK KRSMANOVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: „Rusija se suzdržava, a to na Zapadu vide kao njenu slabost“

Stojanovićeva takođe smatra da je propast Ukrajine neminovna i da je velika tragedija da dva slovenska naroda tako ratuju.  Američka politika je takva da će ratovati do poslednjeg Ukrajinca i to je ono što je odlika zapadne politike.

– Plaćenici nikada i nigde nisu dobili neki rat. Pored Ukrajinaca i oni ginu masovno. Iscrpeće se i te snage… Zapad nema resursa za Ukrajinu jer smo videli da nema ni za svoje sopstvene potrebe. Tu se naziru rupe, baš u toj saradnji i pomoći Ukrajini.

Stojanovićeva smatra da nije „crno-bela“slika u Evropi sada i da su građani Evrope postali ogorčeni zbog porasta cena i da plaćaju ceh zbog pomoći koje šalju Ukrajini.

-Protesti su sve masovniji. Videli smo Berlin. Širom Evrope građani izlaze na ulice. Oni nisu navikli da žive u teškim uslovima. Sve im se menja… – poručila je Stojanovićeva.

-Zapad je šokiran i nije se nadao da će Rusija učiniti prvi korak i ući u rat i to se vidi.  Sada se traži neki izlaz kako da Zapad ne izađe iz svega toga kao gubitnik.

Stojanovićeva smatra da će se tragedija koja se dešava u Ukrajini nastaviti i u narednim mesecima i da najgore tek dolazi.

-Rusija ide na to da temeljnim uništavanjem ukrajinske vojske i sami vojnici i građani Ukrajine uvide da je nepotrebno da dalje ginu. Biće pokolja jer čim nemaš naboja da te vodi, nema ni uspeha u ratovanju. Zelenski može da donosi dekrete o novim mobilizacijama ali biće teško formirati vojsku jer moral jako pada. Zapad samo potpiruje sukob i nada se da će on trajati do  poslednjeg ukrajinskog vojnika. Zelenski je svestan da će mu Zapad vrlo brzo naći zamenu. Ta tragedija će se nažalost nastaviti i u narednim mesecima. Ukrajina gubi u ljudstvu i moralu, a Rusi to upravo i  žele- poručila je Stojanović.

Dekadencija Zapada je sve izraženija i još je 2014. godine Putin pričao o njoj.

-Vidi se moralni sunovrat Zapada i propast tradicionalnih vrednosti. Na ukrajinskom televizijksom kanalu ide strašna propaganda gde kažu da je patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril špijun! Ismevaju se dečjim ruskim kampovima u kojima se deca uče duhovnosti i tradicionalnim vrednostima. Rusi idu na konzervatizam koji bi trebalo da postavi svet. Granica rata će biti gvozdena zavesa za dva potpuno suprotstvljena sveta -rekla je Stojanović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter