Izvor: ALO.RS
11.07.2021 u 08:14
0

„MORAĆE DA NAUČE SRPSKI“: Gaga Antonijević otkriva detalje novog filma „Janičar“

Sa Bejlom sam pisao scenario za film, a upoznali smo se preko njegove supruge, koja je Srpkinja. Njega fascinira naša istorija, pogotovo deo kada smo bili pod turskom okupacijom, kaže naš proslavljeni režiser

VAŽNO:

EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV PORUKA MIKE ALEKSIĆA IZ PRITVORA! Srce mu radi na 20 posto, ostalo mu je još par meseci života!

PREDSEDNIK VUČIĆ ODLUČAN: Svi ministri da budu na obeležavanju Oluje! Koga nema, nek se ne vraća!

DRECUN I BERIŠA ZA HAPPY TV: Formiranje ZSO bi sprečilo razjedinjavanje Srba na Kosovu, to ne odgovara Prištini!

Otkako se iz Amerike vratio u Srbiju, režiser i scenarista Predrag Antonijević pomera granice domaće kinematografije, a nakon velikog uspeha koji je postigao serijama „Ubice moga oca“ i „Državni službenik“, kao i filmom „Dara iz Jasenovca“ reditelj je odlučio da ode korak dalje i dovede Holivud u Srbiju.

Naime, on uveliko radi na novom projektu, filmu „Janičar“ u kome će glavnu ulogu tumačiti legendarni američki glumac Kristijan Bejl, a pregovori su uveliko u toku i sa Šeron Stoun.

U razgovoru , Antonijević je otkrio zbog čega je baš odabrao Kristijana Bejla za svoj film, kako teku pregovori sa Šeron Stoun, ali i da li će slavni holivudski glumci morati da nauče srpski za potrebe filma.

– Kristijan Bejl će igrati glavnu ulogu u „Janičaru“, a tumačiće lik Srbina koga su Turci odveli u Istanbul, gde će postati paša u njihovoj vojsci. Još nismo odredili datum početka snimanja, ali ono što je poznato je da ćemo snimati u Srbiji i Turskoj. Zbog toga će svi likovi u filmu pričati na srpskom, turskom i engleskom. Naravno, zbog inostranog tržišta, najviše će biti zastupljen engleski, ali u određenim delovima će morati da pričaju i na srpskom – rekao je za  Gaga Antonijević, i otkrio kako je došlo do saradnje sa slavnim glumcem.

– Kristijanova žena je Srpkinja, a on i ja smo se upoznali upravo preko njenih roditelja. Kroz naše dugogodišnje druženje dosta smo pričali o istoriji našeg naroda i dotakli smo se perioda koji je naš narod proveo pod turskom okupacijom. Bejl i ja već godinama radimo na scenariju za ovaj film – rekao je Gaga, i nastavio:

– Bejlu je ta priča privukla pažnju jer je jako karakteristična, naravno najviše je vezana za našu istoriju, ali pojam janičarstva je mnogo širi od toga i svuda je prisutan. Usvajanje tuđih kultura ne dešava se samo kao posledica ratovanja, već je to opšte prisutna stvar – istakao je Antonijević, i objasnio:

– Na primer, kada se deca školuju u inostranstvu, poprime mnoge karakteristike drugog naroda, pa kada se vrate u svoju zemlju ne ponašaju se više isto – objasnio je Gaga, koji, kako kaže, planira da dovede Holivud u Srbiju.

– Ideja je da okupimo još holivudskih zvezda, u pregovorima smo sa mnogima, svi žele da sarađuju s Kristijanom, ali pitanje je da li u trenutku snimanja filma imaju zakazana druga angažovanja. Takođe, mora se potrefiti ekipa koja želi da sarađuje, mnogi svetski glumci ne žele da rade jedni s drugima – rekao je reditelj, koji je otkrio kako teku pregovori sa zvezdom „Niskih strasti“.

– Sa Šeron Stoun pregovori su uveliko u toku. Preliminarni pregovori su završeni, a ostalo je da se usklade detalji – ispričao je Gaga, i dodao:

– Kada se odredi početak snimanja, videćemo da li Šeron ima druga angažovanja, kao i koliki honorar će tražiti, da li ćemo moći da ostvarimo saradnju – rekao je reditelj, koji nije želeo da potvrdi naša saznanja da će Šeron u filmu imati ulogu srpske majke.

– Ne smem da otkrijem koju bi ulogu igrala, to se ne zna sa sigurnošću dok se ne oformi ekipa glumaca, tek tada ćemo znati sve detalje – objasnio je reditelj.

Istorijski film o turskoj okupaciji

Film „Janičar“ uskoro bi trebao da počne sa snimanjem, a kako je već ranije otkriveno, radnja filma je smeštena u kraj 17. veka, a projekat će biti sniman u Srbiji i Turskoj. Glavni lik, Kristijan Bejl, glumiće Srbina koga su Turci odveli u Istanbul gde on postaje paša u njihovoj vojsci. Međutim, on se u jednom trenutku vraća u rodno mesto da bi ugušio bunu koju su Srbi podigli. Kako su sećanja počel“a da naviru, on se našao u moralnoj dilemi šta je ispravno da uradi, da li da spase svoj narod ili da ostane odan sultanu.

Bejl: Moja žena Sibi ne trpi gluposti!

Kristijan Bejl je već skoro dve decenije u braku sa Sandrom Blažić Sibi. Pravo ime njegove supruge je Srboslava, ona je dete srpskih emigranata koji su krajem šezdesetih godina otišli u Ameriku, gde ona radi kao agent za nekretnine. Kristijan i Sandra imaju dvoje dece, a on se zbog ljubavi sa Srpkinjom sukobio i sa sestrom i majkom, koje ovu ljubav nisu podržavale.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter