Izvor: Kurir.rs
15.10.2023 u 10:28
0

UBIJEN POZNATI REDITELJ I NJEGOVA SUPRUGA, IZBODENI NA SMRT: Tela pronađena u kući u kojoj su živeli

Poznatog iranskog filmskog reditelja Dariuša Mehrjuija i njegovu suprugu izboli su na smrt nepoznati napadači u kući u kojoj su živeli, preneli su danas državni mediji.

Zvanična novinska agencija IRNA citirala je zvaničnika iranskog pravosuđa Hoseina Fazelija, koji je rekao da su Mehrjui i njegova supruga Vahideh Mohamadifar otkriveni mrtvi sa ubodnim ranama u vratu, prenosi AP.

Fazeli je naveo da je njihova ćerka Mona Mehrjui pronašla tela kada je u subotu uveče otišla da poseti svog oca koji je živeo u kućI u teheranskom predgrađu, oko 30 kilometara zapadno od centra grada.

Istraga je u toku, ali se ne iznose pretpostavke o motivima dvostrukog ubistva, iako se supruga Dariuša Mehrjuija poslednjih nedelja žalila zbog pretnji nožem na društvenim mrežama.

SLAVNI GLUMAC DONEO ODLUKU: Majkl Kejn potvrdio da se povlači iz glume

Mehrjui (83) bio je poznat kao suosnivač novog talasa iranskog filma ranih 1970-ih, sledeći pravac realizma. Dobitnik je mnogih nagrada, uključujući Srebrni Hugo na Međunarodnom filmskom festivalu u Čikagu 1998. godine i Zlatnu školjku na Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu 1993. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter