Izvor: Kurir.rs
22.09.2023 u 09:50
0

„NEMAMO BRAČNE ODNOSE VEĆ OSAM GODINA, A RAZVELI SMO SE KAD JE UHAPŠEN U TURSKOJ“: Svedočila bivša žena Zvicerovog rođaka!

Aleksandra Živković potvrdila na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića da je bila u braku sa Radojem Živkovićem Žutim, koji se tereti za ubistvo vođe škaljarskog klana

Aleksandra Živković (33), supruga „kavčanina“ Radoja Živkovića, inače rođaka vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, juče je u Specijalnom sudu u Beogradu, gde je pozvana kao svedok u slučaju protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovaća, govorila o kući u Surduku koju su pripadnici ove kriminalne grupe, kako se sumnja, koristili tokom uklanjanja tela ubijenog Gorana Mihajlovića, ali i svom suprugu. Žuti imao ključ

Prema navodima optužnice, u kuću u Surduku odvezen je Mihajlović u aprilu 2019, pošto je prvo namamljen u kuću u Ritopeku u kojoj je otrovan nepoznatom supstancom, a potom kamionom prebačen u Surduk, gde je u dvorištu vikendice čiji je vlasnik Aleksandra Živković spaljen na lomači od guma.

Aleksandra je juče izjavila da joj je njena baka poklonila kuću u Surduku.

– Nasledila sam je 2018. Nalazi se malo van puta. Kuća je sa desne strane, ima jedna veća i jedna manja kuća. Ta manja nije ni zaključavana, stoji tu od kako sam ja bila dete, nema čak ni vrata, stara je kuća. Koristili smo je za naše stvari za selo, za pribor za košenje trave, za ono što se peče rakija, za automobile za moju decu. Ograda je bela, samo je pored puta. To je iz 1970. ograda, kao neki metal, gvožđe – opisala je ona.

Sudija: Ko je imao ključ?

Aleksandra: Ja, moj bivši suprug, čovek koji sređuje kuću, moj brat od strica.

Sudija: Kako vam se zove bivši suprug?

Aleksandra: Radoje Živković.

Sudija: Jeste li dolazili tu?

Aleksandra: Jesmo, od 2019. kada je lepo vreme. Moj tata je došao na duže u vreme korone. Moj brat uopšte nije dolazio, a gospodin Steva je dolazio da sređuje plac. Uglavnom je moj tata sa njim dogovarao kada da sređuje.

Sudija: Jel poznajete Belivuka, Miljkovića, ostale?

Aleksandra: Belivuka i Miljkovića znam samo sa televizije. Ona je ispričala i da je 2019, kada je Mihajlović, kako se sumnja ubijen, odlazila tamo na vikend, ali ne može da tvrdi kog tačno datuma.

Na pitanje u kakvim je odnosima sa Radojem Živkovićem ona je odgovorila da su bili zajedno od 2013. Lažna dokumenta

– Rastali smo se 2015. Ja sam podnela u decembru 2020. zahtev za razvod. Dolazilo je tamo par puta, ja sam bila trudna, deca mala. Odlazili smo tamo. Ja sam pokušavala da se razvedem, ali nismo nikako uspevali da mu uručimo poziv za razvod i to je bio problem. Razveli smo se sada 2023. kada je uhapšen – ispričala je ona i objasnila da u Surduk nisu dolazili Radojevi prijatelji, kao i da poslednjih godina nemaju nikakve bračne odnose i da ga deca nisu videla pet godina.

Radoje Živković Žuti je, podsetimo, uhapšen 16. septembra u Turskoj zbog sumnje da je organizovao ubistvo Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana. Kod sebe je, kako je saopštila turska policija, imao falsifikovana ukrajinska, kao i dokumenta Bosne i Švajcarske.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter