Izvor: bsc happy portal
16.09.2023 u 10:02
0

EVO KOJI STOJI IZA DRUŠTVENIH MREŽA!

Uvek smo se pitali ko stoji iza društvenih mreža. Evo ko su osnivači i direktori popularnih društvenih mreža.

Ilon Riv Mask je južnoafričko-američki preduzetnik i inženjer. Osnivač je, direktor i glavni inženjer/dizajner kompanije Spejs eks; saosnivač, direktor i dizajner proizvoda u kompaniji Tesla; saosnivač i direktor Neuralinka; i saosnivač Pejpala. On stoji iza tvitera.

Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Kineski milijarder, Šou Ži Ču koji je osmislio TikTok, viralnu aplikaciju popularnu među tinejdžerima, 36-godišnji je tehnološki guru čiji je pogled na mladalačke trendove i pionirsku upotrebu veštačke inteligencije katapultirao taj proizvod do globalnog uspeha – u saradnji sa cenzorima u Kini.

PRETI VELIKA OPASNOST: Svet je prešao šest od devet planetarnih granica, naučnici zabrinuti

Osnivač i direktor Telegrama- Pavel Durov,  ruski poduzetnik, programer, jedan od osnivača najpopularnije društvene mreže u zemljama ZND-a. Bivši izvršni direktor VKontaktea i jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji.

Pre 13 godina Brian Acton i Jan Koum pokrenuli su WhatsApp. Njihova komunikacijska aplikacija postajala je sve popularnija te se broj korisnika mjerio u desecima milijuna. No usprkos velikoj popularnosti i velikom broju korisnika, osnivači WhatsAppa nisu imali jasnu strategiju oko monetizacije, odnosno načina na koji bi mogli početi zarađivati.

Nil Mohan (rođen 1973) je američki poslovni direktor koji je aktuelni izvršni direktor Jutjuba. Mohan je roрen u Lafajetu, Indijana. Veći deo detinjstva proveo je odrastajući u Sjedinjenim  Državama pre nego što se preselio u Indiju tokom adolescencije.

Adam Mosseri (rođen 23. januara 1983.) je američko-izraelski biznismen i šef Instagrama. Prethodno je bio izvršni direktor u Facebooku.

Život bez „Facebook“-a mnogima je danas nezamisliv. S više od milijardu aktivnih korisnika dnevno, „Facebook“ je i dalje lider među društvenim mrežama. U svojih 12 godina postojanja, „Facebook“ se konstantno razvijao, te je postao jedna od najpopularnijih mreža za deljenje fotografija, a dodati su mu i mnogi alati kako bi se korisnicima omogućilo što interesantnije iskustvo. Za njega je zaslužan jedan od najmlađih milijardera, Mark Eliot Zakerberg.

POSTIGNUTA NAJVEĆA NAGODBA U ISTORIJI KOLEKTIVNIH TUŽBI:Meta pristala da isplati 725 miliona dolara
tanjug AP Photo Nick Wass

 

Japanska društvena mreža Line koja je ekvalent mrežama Skype, Twitter, Facebook i Instagram saopštila je da je do 1. aprila registrovala oko 400 miliona korisnika u čitavom svetu. Osnivač je Jungo Šin.

WeChat je u početku bila aplikacija za dopisivanje kao WhatsApp i Messenger, a danas platforma sama za sebe. Osim za dopisivanje i razgovor, korisnici WeChat sada mogu koristiti i za online kupovinu, offline plaćanja, prenos novca, naručivanje taxija i slično. Verovatno vam nije poznata jer se koristi uglavnom u Kini i dijelovima Azije, a broji 1.06 milijardi jedinstvenih mesečnih korisnika. Ma Huaten je direktor.

 

 

,

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter