Izvor: happyBSC
15.10.2020 u 09:32
0

FEJSBUK SE PRODAO! Pročitajte na čijoj su sad strani!

Fejsbuk je odlučio da zabrani objavljivanje reklama kojima se korisnici ove društvene mreže obeshrabruju da se vakcinišu. Iz ovog tehnološkog giganta su obrazložili ovu odluku.

– Cilj nam je da poruke o sigurnosti i efikasnosti vakcina dospeju do što većeg broja ljudi, a da zabranimo reklame koje sadrže netačne informacije kojima se može ugroziti javno zdravlje – objavili su iz Facebooka.

Mere protiv antivakcinacijske kampanje ova kompanija je počela da primenjuje još prošle godine. To podrazumeva proveru sadržaja objava koje se odnose na ovo pitanje i blokiranje oglasa koji sadrže netačne informacije. Međutim, reklame političkog sadržaja s ovom tematikom ili one koje objavljuju politički akteri će i dalje biti dozvoljene.

– Reklame kojima se promovše stav za ili protiv vakcina, što se odnosi na vakcine protiv koronavirusa, i dalje su dozvoljene – naveli su.

Za ovu vrstu objava moraće da bude istaknuto ko je platio njihovo sponzorisanje i biće okarakterisane kao politički marketing.

Iz Fejsbuka su najavili da će pokrenuti kampanju kojom će svoje korisnike informisati o vakcinama protiv gripe. Tokom pandemije koronavirusa na ovoj društvenoj mreži se povećao broj antivakcinaških objava, podseća američki poslovni magazin „Biznis insajder“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter