Izvor: ALO.RS
14.08.2023 u 20:04
0

ZLATA VREDAN TRIK: Kako da rashladite automobil za samo 1 minut!

Ako ste automobil ostavili parkiran na suncu, kad se vratite po njega, unutrašnjost će biti prilično vruća. Postoji mali trik koji vam omogućava da smanjite temperaturu u kabini za 10 stepeni a da nije potrebno paljenje motora ili uključivanje klime.

Scena koju smo upravo opisali je nažalost veoma česta tokom letnjih meseci. I zaista je nemoguće ući u auto. Ukoliko vozilo ostavite parkirano na suncu, temperatura u putničkom prostoru može dostići 60 stepeni ili čak i premašiti tu brojku.

Najbolji način da to izbegnete jeste da automobil ostavite parkiran u hladu ili na mestu zaštićenom od sunca, ali znamo da to nije uvek moguće.

Postoje neki trikovi kako možete da sprečite da unutrašnjost automobila dostigne tako visoke temperature, kao što je korišćenje štitnika od sunca , zatamnjivanje stakala i ostavljanje prozora spuštenih za centimetar ili dva. Ali, ako napolju bude veoma vruće kao što sada jeste, neizbežno će vam unutrašnjost automobila postati kao pećnica.

ROBOTI ZAKAZALI: Taksi vozila bez vozača napravila KOLAPS u San Francisku, blokirali i Hitnu pomoć!

Međutim, postoji jedan trik kako da smanjite temperaturu za 10 stepeni za samo jedan minut, i ne samo da je veoma jednostavan, nego vas neće koštati ni kap goriva, jer ne morate da palite motor ili klimatizaciju.

Trik za spuštanje temperature za deset stepeni je poznat kao japanska tehnika, jer je tamo i izmišljena. U suštini, sastoji se od spuštanja prozora suvozačkih vrata i ponovljenog otvaranja i zatvaranja suprotnih vrata, odnosno vozačkih. Možete to uraditi i obrnuto, spustiti vozački prozor i otvarati i zatvarati suvozačeva vrata.

Ova jednostavna radnja stvara snažan protok vazduha iznutra koji omogućava ulazak svežeg vazduha i izbacivanje koncentrisanog iz putničkog prostora, koji je u tom trenutku značajno topliji. Ako je napolju 30 stepeni, unutrašnja temperatura se može kretati između 40 i 50 stepeni. I nije isto ući u auto sa 40 stepeni nego sa 30.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter