Izvor: 24sedam.rs
14.08.2023 u 18:45
0

ROBOTI ZAKAZALI: Taksi vozila bez vozača napravila KOLAPS u San Francisku, blokirali i Hitnu pomoć!

U prometnoj zoni u San Francisku nastao je potpuni kolaps zbog neispravnih taksi vozila bez vozača, samo dan pošto je odobrena njihova veća upotreba u gradu.

Vozila, u vlasništvu General Motors i Waymo, sada mogu putnicima da naplaćuju vožnju u San Francisku danonoćno. Lokalni zvaničnici su se usprotivili ekspanziji vozila bez vozača iz bezbednosnih razloga, ukazujući na niz incidenata u kojima su se ponašali nemarno.

Takozvana robotaksi vozila blokirala su saobraćaj, uključujući i vozila Hitne pomoći, što je dovelo do dugačkih kolona.

Čak 10 automobila bez vozača prestalo je da radi u petak uveče u prometnom naselju Nord Bič, a očevici su naveli da se čekalo 15 minuta pre nego što su se ponovo pokrenuli.

ČEDO ZAPADA: Sve terorističke grupe dolaze sa zapada, zapad samo čerupa BRIKS, JASNO OBJASNIO NIKOLAJ PETRUŠEV

Kalifornijska komisija za javna preduzeća dala je odobrenje vozilima koja pružaju non-stop uslugu vožnje prethodnog dana.

Aktivno istražujemo i radimo na rešenjima kako bismo sprečili da se ovo ponovi i izvinjavamo se onima koji su bili pogođeni – istaknuto je iz Kruza.

Cruise i Waymo su potrošili milijarde dolara na tehnologiju za vozila bez vozača.

Oni planiraju da prošire svoje usluge na druge gradove i tvrde da su njihova vozila bezbednija, pouzdanija i jeftinija od taksi usluga koje se oslanjaju na ljude vozače.

Kritičari su, međutim, optužili tehnološke kompanije da koriste San Francisko kao centar za testiranje, dovodeći njegove stanovnike u opasnost.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter