Izvor: BSC Happy
18.04.2023 u 12:04
0

BOGATAŠ KAKVOG NEMA: Kralj Čarls zarađuje DVOSTRUKO VIŠE od Elizabete, a malo ko zna šta uopšte radi

Kralj Čarls ima toliko novca da mu Elizabeta nije ni prišla

Bogatstvo kralja Čarlsa je, prema najnovijim analizama, drastično veće od imovine njegove pokojne majke, kraljice Elizabete II. Dok on poseduje čak 600 miliona funti, odnosno 680 miliona evra, ona je imala „tek“ 370 miliona funti.

Osim novca, kralj Čarls ima dva privatna kraljevska imanja poznata kao vojvodstva, imanje Sandringem i zamak Balmoral.

Mnogi se pitaju koji je uopšte njegov posao jer narod obično veruje da je posao kraljevića samo da dostojanstveno nose titulu. Ipak, nije baš tako kako ljudi misle. Posao prestolonaslednika je briga o vojvodstvu Kornvol, dok je vojvodstvo Lankaster dužnost kralja. Kralj Čarls je preuzeo vojvodstvo Kornvol kada je napunio 21 godinu, 1969. godine. Dakle, sada je red na princa Vilijama da preuzme brigu o Kornvolu, a Čarls je preuzimanjem Lankastera povećao godišnju zaradu za 42,6 odsto na 25,4 miliona funti.

Ukupno bogatstvo Vojvodstva poraslo je za skoro 50 odsto, na 1,04 milijarde funti. Zanimljivo je da je najveći deo profita stvoren iznajmljivanjem nekretnina.

Čarls je postao vičan u skrivanju imovine posle paprenog razvoda od pokojne princeze Dajane, a najvrednija imanja su mu Sandringem, koji vredi 245 miliona funti i zamak Balmoral koji vredi 210 miliona funti.

Sandringem donosi nešto novca od turizma, safari tura. Pored toga, na imanju postoji kompanija za proizvodnju sokova od jabuke, koja vrlo dobro posluje.

Pored imanja, kralj Čarls se oprobao i u preduzetništvu, pa je nešto novca stekao i svojom linijom hrane i proizvoda pod nazivom Duči Oridžinals.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter