Izvor: Tanjug
15.04.2023 u 15:54
0

„OVE SONDE SU SA VANZEMALJSKOG BRODA“: Zvaničnik Pentagona izneo šokantne tvrdnje

Zvaničnik Pentagona Šon Kirkpatrik koautor je akademskog rada u kojem se navodi da bi nedavno otkriveni objekti zapravo mogli biti vanzemaljske sonde sa svemirskog broda poslatog da proučava Zemlju.

Kirkpatrik i profesor na Harvardu Avi Loeb u nacrtu dokumenta od 7. marta napisali su da bi nedavno otkriveni objekti, za koje se čini da prkose svim fizičkim zakonima, mogli biti „sonde“ vanzemaljaca.

ANKARA UVEK IMA ZA VOJNI BUDŽET: Kupuje F-16 od SAD

Loeb je prvo objavio dokument onlajn, a zatim je objavljen u Militari tajmsu, a kružio je i među novinskim kućama fokusiranim na nauku.

Stručnjaci ocenjuju da Kirkpatrikovo učešće u akademskom radu pokazuje da je Pentagon otvoren za naučnu debatu o poreklu NLO, što je, kako navode, važan signal koji treba poslati akademskom svetu.

Stručnjaci, međutim, napominju da odluka Kirkpatrika da potpiše teoriju koja se u većini akademskih krugova smatra krajnje neutemeljenom, postavlja pitanja o njegovom kredibilitetu.

U radu se objašnjava da bi međuzvezdani objekti, kao što je „Oumuamua“ u obliku cigare, koje su naučnici primetili da lete kroz galaksiju 2017. godine „potencijalno mogli da budu matična letelica koja oslobađa mnogo malih sondi tokom svog bliskog prolaska do Zemlje“.

„NE ODUSTAJEM, TO JE MOJ MOTO“: Makron o penzionoj reformi

U radu se navodi da bi „sonde“ mogle da koriste svetlost zvezda da „pune svoje baterije“ i Zemljinu vodu kao gorivo.

Takođe se spekuliše o motivu vanzemaljaca da pošalju istraživačke sonde na Zemlju, navodeći i moguće naučno istraživanje. Autori priznaju da nisu u potpunosti sigurni da postoje funkcionalne vanzemaljske letelice u blizini Zemlje.

Projekat „Galileo“, koji privatno finansira Loeb u potrazi za NLO, namerava da istraži tu mogućnost, ističe se u radu. Američka Kancelarija AARO, koja radi u okviru Ministarstva odbrane SAD, istražuje neidentifikovane leteće objekte (NLO) i druge pojave u vazduhu, moru, kopnu i svemiru, koji se ponekad nazivaju „neidentifikovani vazdušni fenomeni“, „neidentifikovani anomalni fenomeni“ ili „U.A.P.

Tim AARO u Pentagonu stvoren je prošle godine da zameni radnu grupu u okviru Kancelarije za pomorske obaveštajne službe koja se prethodno bavila NLO.

RUSKE SNAGE SE POVLAČE? „Naš zadatak je gotov!“

AARO je osnovao Kongres da služi za istragu o stotinama izveštaja o „neidentifikovanim vazdušnim fenomenima“.

Kirkpatrik je ugledni profesionalac za nauku i obaveštajne poslove, sa više od dve decenije iskustva izučavanja fizike i rada u odbrambenom obaveštajnom prostoru i osvojio je nekoliko nagrada za svoj rad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter