Izvor: VECERNJI.HR
10.11.2023 u 14:20
0

Nostradamusova proročanstva za 2024. godinu: Poplave, glad, novi papa, eskalacija sukoba

Jedno od Nostradamusovih predviđanja moglo bi da se odnosi na kralja Čarlsa. „Nasilno oteran kralj ostrva / Zamenjen onim koji neće imati znak kralja“

ISTINA ILI MIT:Da li magnezijum snižava krvni pritisak? Evo šta kažu stručnjaci

Francuski astrolog Mišel de Nostradam, poznat kao Nostradamus, napisao je 1555. godine sada već ozloglašenu knjigu Les Propheties u kojoj je predstavio svoja predviđanja za budućnost. Mnogi kažu da su se njegova predviđanja ostvarila, navodeći zapanjujuće sličnosti između stvarnih događaja i njegovih predviđanja, kao što su Veliki požar u Londonu, Hitlerova vladavina i napadi 11. septembra. Neki tvrde da je predvideo smrt američkog predsednika Džona Kenedija, kao i Francusku revoluciju. Iz godine u godinu objavljuju se njegova predviđanja, a sada je otkriveno i ono za 2024. godinu.

Mario Reding, analitičar i autor Nostradamusovih proročanstava, rekao je da bi kralj mogao da se povuče zbog upornih napada na sebe i njegovu drugu suprugu, kraljicu Kamilu. Veruje se da je Nostradamus predvideo smrt kraljice Elizabete II, a navodno je takođe tačno naveo njene godine.

Francuz je predvideo i eskalaciju međunarodnog sukoba 2024. godine. Napisao je: „Crveni protivnik će prebledeti od straha / Uplašivši veliki okean“. Neki veruju da bi „crveni protivnik“ mogao da bude Kina, dok „veliki okean“ sugeriše da bi se borbe mogle odvijati na moru, verovatno u Indijskom okeanu. Nostradamus se osvrnuo i na klimatske promene koje utiču na našu planetu poslednjih godina. Ranije ove godine mnoge zemlje su zabeležile rekordne temperature, besneli su požari, a bilo je i poplava.

„Suva Zemlja će postati još više isušena i biće velikih poplava“, naveo je Nostradamus i upozorio na „veoma veliku glad zbog talasa kuge“. Ovo bi, piše Dejli star, moglo da najavi dolazak cunamija koji bi uništio useve. Nostradamus je takođe predvideo smrt pape Franje 2024. godine.

wikmedia comons

Mišel de Nostradam je rođen u Sen Remi de Provansu 1503. Rano je zaradio za život kao putujući apotekar, veoma tražen za lečenje žrtava kuge. Od 1550. godine izdavao je godišnje publikacije koje su uključivale proročke stihove. Godine 1554. počeo je da piše Proročanstva, u kojima je nameravao da izloži buduću istoriju sveta u 1.000 katrena, raspoređenih u 10 „vekova“. Kako je njegova slava rasla, Nostradamus je postao blizak prijatelj francuske kraljice, Katarine de Mediči, čiji je suprug Henri II smrtonosan. navodno predviđeno u sledećem stihu: „Mladi lav će savladati starijeg / Na bojnom polju u jednoj bici / Oči će mu probiti kroz zlatni kavez / Dve rane napraviše jednu, a onda umire surovom smrću.

Smatra se da se ovo odnosi na nadmetanje iz 1559. godine, kada je grof Gabrijel de Montgomeri oštrim kopljem probio kraljev vizir koji nije pristajao, unakazujući kraljevo oko, grlo i slepoočnicu, što je rezultiralo njegovom smrću 11 dana kasnije. Ali istinitost proročanstva je upitna jer se ono pojavilo u štampi tek dugo nakon tog sudbonosnog susreta.

Nostradamus je predvideo i sopstvenu smrt 1566. Međutim, s obzirom na to da je predviđanje bilo dan pre njegove smrti, i da je bio skoro vezan za krevet od artritisa, vodene bolesti i arterioskleroze, možda to nije bio toliko simptom njegovog proročkog genija koliko izjava očiglednog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter