Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
28.11.2023 u 15:36
0

OVO NIKAD NE RADE: Ovih 6 stvari kuvari nikad ne naručuju u restoranu

Kuvari, kada se nađu u restoranu, izbegavaju nekoliko stvari, i to sa razlogom.

Jesti napolju može biti neverovatno zabavno iskustvo. Bilo da se s vremena na vreme radi o posebnoj prilici ili nečemu što rado radite, obično se na meniju nađe ponešto za svakoga.

Zbog marketinških tehnika i malo poznatih industrijskih tajni, ponekad se čini da biti gost u restoranu i birati šta ćete jesti nije nimalo lak zadatak.

Pixabay

Možete li zaista da verujete da će ono što naručite ispuniti vaša očekivanja?

Nekoliko kuvara je anketirano šta najradije naručuju u restoranu, a koja jela nikad ne bi naručili. Evo šta kuvari nikad ne bi naručili:

Nešto što nije specijalitet restorana

Prema Džejkobiju Ponderu, kuvaru iz Atlante, ako idete u restoran koji je poznat po nečem posebnom, kao što je biftek ili restoran sa morskim plodovima, obično ćete naručiti nešto u skladu sa onim što restoran tvrdi da je njihov specijalitet.

– Ne bih naručio nešto poput hamburgera u ribljem restoranu. Ovo može biti problem iz više razloga. Na primer, postoji više nego verovatno samo jedna ili dve friteze pozadi, što znači da će sve verovatno biti prženo u istom ulju. Radije bih se držao glavnih atrakcija restorana – kaže Ponder.

Sirova hrana

Osim ako ne idete u visoko cenjen suši bar ili drugi restoran poznat po sirovoj hrani, Ponder preporučuje izbegavanje sirove hrane.

– Nikada ne bih naručio sirovu ili nedovoljno kuvanu hranu u restoranu za koji se ne zna da je nudi ili da je poznat po tome. Ako se odlučite na to, radite to sa oprezom, jer će mnogi restorani promovisati bilo koji stil usluge – objašnjava kuvar.

Pixabay

Desert

Za većinu ljudi često ne ostane mnogo mesta za desert nakon ukusnog obroka, ali ako vam je ostalo malo prostora u stomaku, Ponder preporučuje da preskočite meni za deserte i umesto toga odete na mesto specijalizovano za deserte i poslastice.

– Uobičajeno, ne bih naručio desert iz većine restorana. Radije bih otišao u pekaru ili poslastičarnicu po jedinstvenu vrstu deserta nego da jedem onaj koji je na meniju tokom cele sezone – istakao je Ponder.

Pržena hrana

Prema Rejmondu Nilu, profesionalnom kuvaru i stručnom savetniku za TD Kitchen, izbegavanje većine pržene hrane u restoranu može vam pomoći da ostanete na pravom putu sa nekim od svojih zdravstvenih ciljeva.

– Prva na mojoj listi stvari koje treba izbegavati je pržena hrana. Pohovana hrana poput pomfrita, piletine, ribe ili kolutića luka je generalno nezdravija od druge hrane i sadrži više kalorija. Ova hrana može biti masna i teška, zbog čega se nakon obroka osećate usporeno – kaže Nil.

Hrana sa teškim sosovima

Još jedna naredba koju Nil preporučuje da izbegavate kad god možete je bilo šta sa kremom ili osnovom od belog sosa, kao što su testenine ili supe na bazi sira.

– Izbegavam da naručujem bilo šta natopljeno sosovima od sira ili pavlake jer ta jela imaju tendenciju da imaju mnogo kalorija i masti – objašnjava Nil.

KAKAV MALER: „Da biste naplatili dobitak na lutriji treba bar zdravstvena, ali ja je nemam“

Hrana koju možete lako da napravite kod kuće

Iako je to samo njihovo mišljenje, neki kuvari veruju da ako ćete potrošiti novac na nešto u restoranu, trebalo bi da se uverite da je ta hrana dovoljno posebna da se ne može lako napraviti kod kuće.

– Konačno, nikada ne naručujem ništa što mogu da napravim kod kuće. Želim da izađem da jedem i uživam u nečem posebnom što ne mogu da dobijem kod kuće. Ako mogu nešto sam da napravim, smatram da to nije vredno novca u restoranu- tvrdi Nil.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter