24°C

Beograd

Photo: unsplash Denny Müller

Izvor: pobjeda.me

IMATE ANDROID TELEFON! Ovo treba da radite SVAKOG DANA!

Ako ste primetili da vaš Android usporava, možda će biti dovoljno samo da ga restartujete.

U FOKUSU:

TUGA! Preminuo bivši trener Zvezde Milan Kasanović

U JUNU SE ŽIVOT VRAĆA U NORMALU? Ovo su uslovi kriznog štaba za popuštanje mera

JEZIVA TRAGEDIJA NA MAGISTRALI: Nišlije s mosta sletele u reku, ima mrtvih

LONČAR UOČI SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Ne licitirati s merama već sačekati brojku zaraženih posle uskršnjih praznika!

VRHUNSKA FORMA DVOJICE TENISERA! Novak dobio teškog rivala u četvrtfinalu Rima!

Iako to može izgledati kao sumnjivo jednostavan savet, isključivanje i ponovno uključivanje Android telefona svakog dana može doneti stvarne koristi načinu rada uređaja.

"Android Central" navodi da, ako ste primetili da je vaš telefon odjednom počeo da radi usporeno, ono što može da vam pomogne je dobar, staromodni reset. Neke Android aplikacije moraju da imaju deo ili ceo program pokrenut u pozadini, da bi ostale povezane.

Neke od ovih aplikacija su dizajnirane tako da mogu posebno da rade sa verzijom Androida koju koristite, pa čak i sa brendom vašeg telefona. Iako Google naporno radi na tome da aplikacije nastave da rade u više verzija, problemi mogu nastati kada se aplikacija neko vreme nije ažurirala, ali se i dalje koristi. To može dovesti do “memory leak”- pojave kada se memorijom ne upravlja pravilno, a pa se ne oslobađa ni ona koja se više ne koristi.

PROČITAJTE JOŠ

DOKTORA KOČOVIĆ IZNEO NAJNOVIJU ANALIZU: Pre nego što krenete na letovanje, dobro pogledajte OVO!

BISER SRPSKOG TURIZMA: Manastir Mileševa i remek-delo srednjovekovne umetnosti

IZDALI POD ZAKUP LEGAT KNEZA MILOŠA! Zbog propusta gradskih komisija, pet parcela JP "Ljubičevo" u Požarevcu našlo se u martu na licitaciji!

GOJAZNOST NIJE JEDINI RAZLOG: Šećer je gorivo za ovu opasnu bolest

Ako aplikacija koju ste instalirali na uređaju uzrokuje "curenje memorije", ovaj problem neće biti u potpunosti rešen ukoliko se program ne ukloni ili ne instalira ispravka. Srećom, ovaj problem možete ublažiti jednostavnim ponovnim pokretanjem telefona svakog dana. Kada se Android telefon ponovo uključi i isključi, on prisiljava sve što radi u pozadini da se ponovo pokrene.

Ovo pomaže da se preseli bilo koji VRAM koji je vaš GPU koristio, kao i oslobađanje memorije iz bilo kojih problematičnih aplikacija. Ako ne znate tačno koja aplikacija usporava vaš uređaj, ulazak u podešavanja i isključivanje aplikacija koje rade u pozadini mogu naneti više štete nego koristi - jer neki moraju raditi u pozadini.

Najjednostavnija stvar koju možete da uradite da biste pomogli da vaš uređaj radi glatko je da ga svakodnevno ponovo pokrenete.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar