-3°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

SPEKTAKL U NAJAVI: AMERIČKI IGRAČI STIŽU I NA NOVOSADSKU SCENU

U okviru Beogradskog festivala igre sutra (subota) na sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu u 20 sati gostovaće trupa „Boditrefik“ iz Los Anđelesa.

Bilo je predviđeno da ova trupa nastupi u martu prošle godine u Novom Sadu, ali je njihovo gostovanje odloženo zbog pandemije, i konačno ovi američki igrači stižu i na novosadsku scenu.Karte za taj nastup su rasprodate, a u nedelju 26. septembra oni će nastupiti u „Madlenianumu“.

Trupa „Boditrefik“ izvešće tri koreografije na sutrašnjem nastupu u SNP-u. „Milion glasova“ je koreografija Metjua Ninena, koji je osmislio i kostime, a autorka muzike je Pegi Li. Ovaj komad je inspirisan opusom Pegi Li, i njenom muzikom, koja je svojevrstan odgovor na političku klimu njenog vremena, ali nas podseća da i tokom teškog perioda život vredi uživanja.

PROČITAJTE JOŠ: Muzej otvara vrata na Svetski dan turizma!

Metju Ninen je od 1994. do 2007. bio angažovan u Baletu Pensilvanije, gde je odigrao brojne glavne uloge u postavkama DŽordža Balanšina, DŽona Kranka, Pola Tejlora, Pitera Martinsa, Vala Kaniparolija, Jorme Elo, Lile Jork, Meredit Rejni, Kristofera Vildona i DŽeroma Robinsa.

Bio je 2007. imenovan za rezidentnog koreografa Baleta Pensilvanije. NJegove radove su izvodile baletske trupe iz Pensilvanije, Vašingtona, Kolorada, Memfisa, Milvokija, Sakramenta, Nevade... Dobio je brojna priznanja za svoj koreografski rad. Osnovao je 2005. trupu „BalletX“, sa koleginicom Kristin Koks.

Autor koreografije drugog komada „Prašina“, koji ćemo sutra gledati, je Hofeš Šehter, koji je ujedno i kompozitor.

- Iz mračnog ugla, “Prašina” tumači sile koje pokreću današnje društvo. Snažna koreografija za šest igrača, obogaćena je zvukom koji je Šehter komponovao.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad