Izvor: Happy BSC Portal
15.11.2023 u 22:36
2

DA NISMO IMALI RAJKOVIĆA – PUKLA BI BRUKA: Srbija očajna u Belgiji! Ovako ne ide, mnogo problema za Piksija pred meč odluke

Očajna utakmica reprezentacije Srbije!

Prijateljski meč protiv Belgije pokazao je brojne problem u igri našeg državnog tima. Belgijanci su slavili sa 1:0 (1:0), golom Karaska u 2. minutu.

A, mogli je da bude mnogo, mnogo više golova u mreži Srbije. Nije ih bilo samo zahvaljujući neverovatnom Predragu Rajkoviću. Golman Srbije odbranio je pet zicera fudbalerima Belgije i omogućio da izgubimo minamalnim rezultatom.

Međutim, ovo baš ne valja. Iako je Piksi promešao karte, igra je morala da bude bolja. Voljni momenat takođe je bio upitan, jer nismo videli veliku želju i agresivnost u igri Orlova.

Veoma je sporan i bio ulazak u utakmicu Strahinje Pavlovića. Za prva tri minuta, defanzivac Srbije je napravio dve nedopustive greške koje su donele domaćinu dva zicera. Jedan su pretvorili u gol, drugi nisu.

Nije ni sreća bila saveznik Srbije kada je Đuričić pogađao prvo stativu, pa prečku… Ali po onome što smo prikazali u 90 minuta – nismo je ni zaslužili.

Mnogo problem i mnogo pitanja su pred Draganom Stojkovićem. Srbija u nedelju igra meč odluke u bici za EP. Rival našeg tima je Bugarska, najslabija ekipa u našoj kvalifikacionoj grupi

VELIKI HENDIKEP ZA PIKSIJEVE IZABRANIKE: Srbija igra meč bez prisustva publike

Umesto toga, iz Birsela se meč pomerio u Leven, s tim da se odlukom organizatora neće igrati pred navijačima.

Evo kako je izgledao tok meča:

Belgija – Srbija 1-0

Belgija: Sels, Debast, Al-Dakil, Teat, Deman, Vermeren, Mangala, Tilemans, Bakajoko, Karasko, Openda

Srbija: Rajković, Gudelj, Veljković, Pavlović, Radonjić, Maksimović, Grujić, Mladenović, Samardžić, Đuričić, Vlahović

Tok meča:

89. minut – Kakva šansa! Prečku pogađa Đuričić! Zicer, sa pet metara od gola, ofanzivac Srbije zakucava loptu u prečku gola Belgije.

78. minut – Mitrović, šteta! Pokušao je glavom Mitar posle centaršuta Kostića, ali lopta odlazi tik pred stative.

75. minut – Po jedna dobra prilika na obe strane. Konačno imamo dobar meč.

70. minut – Prva šansa za Srbiju u nastavku. Radonjić je posle driblinga šutirao sa 20-tak metara, ali preko gola.

Izmene: U igri su Mitrović, Tadić i Milenković. Duel su su završili Gudelj, Vlahović i Samardžić.

67. minut: Trostruka izmena Piksija. Ušao je u igru Aleksandar Mitrović umesto Dušana Vlahovića, Dušan Tadić umesto Lazara Samardžića, a Nikola Milenković umesto Gudelja.

66. minut – Zicer za Belgiju! Ponovo Rajković spasava „Orlove“. Ovo je četvrta velika šansa za domaćina na večerašnjem meču.

60. minut: Pokušavaju Orlovi nekim solo akcija, koje se završavaju, jer nema dobre podrške ostatka tima. Jednom je pokušao Radonjić, posle i Đuričić, ali nije bilo opasnosti po gol Selsa.

57. minut – I dalje ništa. Ni od domaćina, ni Piksijevog tima. Čekamo i dalje prvi ozbiljniji napad u drugom poluvremenu.

55. minut: Belgija deluje bolje i u drugom poluvremenu. Nema tečnosti u našoj igri, teško iznosimo loptu na protivničku polovinu i česte su greške u dodavanjima usled pojačane agresivnosti Belgijanaca, koji vode glavnu reč, ali za sada nisu imali ozbiljnijih prilika u nastavku meča.

51. minut – Ništa zanimljivo u prvih pet minuta nastavka meča.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme.

Izmene: Mladenović je izašao, na terenu je Kostić. Takođe, umesto Grujića od 46. minuta igraće Lukić.

Belgija jeste u samom vrhu svetskog fudbala, ali ova igra Srbije je jako loša. Možemo da budemo zadovoljni što na poluvremenu gubimo samo sa 1:0. Openda je imao tri zicera…

45. Mminut – Poluvreme!

43. minut – Nova velika šansa za Belgiju! Openda je opet bio u prilici, ali Rajković je začarao mrežu za napadača „đavola“.

40. minut – Stvorila je Srbija odličan napad, Vlahović se ubacivao u prostor, a Đuričić je imao loptu na 20 metara od gola i onda je probao da kroz dvojicu Belgijanaca odigra pas za Vlahovića i pogrešio je.

33. minut – Odbrana Srbije je očajna! Novi zicer za Belgiju, ali srećom, Openda greši u odsudnom momentu. Rajković je odličan večeras.

31. minut – Stativa! Nije imala Srbija sreće u ovim momentima! Lazar Samardžić je šutirao sa 18 metara, ali je lopta pogodila stativu…

26. minut – Zicer za Belgiju! Rajković fantastičnom odbranom sprečava potpuni potop naše reprezentacije. Openda je pobegao defanzivcima „orlova“ i izašao sam pred golmana Srbije…

24. minut – Prva šansa za našu reprezentaciju. Mladenović je dobro prošao po boku, centrirao, ali Samardžićev šut završio je pored gola.

17. minut – Tek sada „orlovi“  pokazuju nešto veću želju da se bore! Pritisak je pomerio Belgijance do njihovog peterca, više nisu mogli tako lako da kombinuju, pa su morali da ispucaju loptu u prostor, odnosno u aut! Izgleda da se Maksimoviću najmanje dopada podređen položaj našeg tima, on je inicirao pritisak!

16. minut – Sporiji tempo meča u ovim momentima. Bez ozbiljnijih napada…

10. minut – Delujemo jako, jako loše. Bez obzira što je ovo prijateljski meč igra mora da bude daleko ozbiljnija nego što je to slučaj u ovih prvih deset minuta.

3. minut – Šta se dešava sa Stahinjom Pavlovićem?! Nova velika greška, srećom, ovoga puta je Belgijanci ne kažanjavaju…

2. minutGol za Belgiju, Karasko je strelac. Loša i smušena igra poslednje linije, Pavlović je loše vratio loptu, Openda presekao pas, a iskusni Karasko je završio akciju. Odmah posle prvog primljenog gola, umalo da se dogodi i druga kobna greška „orlova“!

1. minut – Gol! Belgija već vodi, Karasko koristi veliku grešku u odbrani Srbije i Rajković je matiran.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “DA NISMO IMALI RAJKOVIĆA – PUKLA BI BRUKA: Srbija očajna u Belgiji! Ovako ne ide, mnogo problema za Piksija pred meč odluke”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter