Izvor: Tanjug
19.02.2023 u 11:00
0

Košarkašica Britni Grajner nastavlja karijeru: Iz ruskog zatvora u „Feniks“ (FOTO)

Američka košarkašica Britni Grajner, koja je 10 meseci provela u ruskom zatvoru, pristala je da potpiše jednogodišnji ugovor sa ekipom Finiks Merkjurija, koji igra u WNBA ligi, prenose američki mediji.

Grajner (32) igra na poziciji centra, a na teren se vraća posle 10 meseci, koje je provela u ruskom zatvoru.

„I-Es-Pi-En“ podseća da je američka košarkašica uhapšena u februaru prošle godine u Moskvi na aerodromu Šeremetjevo pod optužom da je pokušala da prokrijumčari drogu. Grajner je u to vreme igrala za rusku ekipu UMMC.

JOKIĆ O VEČITOM DERBIJU: „Tužno je što se utakmice prekidaju!“

Ona je u avgustu prošle godine osuđena na devet godina zatvora i kaznu od milion rubalja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BG (@brittneyyevettegriner)

Grajner je 8. decembra prošle godine puštena na slobodu kao rezultat razmene za Rusa Viktora Buta, koji je u SAD osuđen na 25 godina zatvora pod optužbom za ilegalno snabdevanje oružjem.

Američka košarkašica je u ruskom zatvoru provela 294 dana.

Crvena zvezda osvojila je svoj deveti Kup Radivoja Koraća, Mega poklekla u finalu 96:79! (FOTO)

Grajner je 2014. osvojila WNBA ligu, a osam puta je igrala na Ol-star mečevima. Svih devet sezona u WNBA karijeri odigrala za Finiks, koji je Grajner izabrao kao prvog pika na draftu 2013. godine.

Ona je sa selekcijom SAD osvojila po dva zlata na Olimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter