Izvor: Happy BSC
21.04.2022 u 10:00
0

ODRIČEM SE RUSIJE! Putin ga je odlikovao, a sada mu je SLAVNI RUSKI OLIMPIJAC zabo nož u leđa

Brojni ruski sportisti suspendovani su i ne mogu da se takmiče zbog rata u Ukrajini, a poslednji primer su teniseri i teniserke kojima neće biti dozvoljeno da igraju na Vimbldonu. Neki od njih odobravaju ratna dejstva, drugi ćute i pokušavaju da se ne istču, ali ima i onih koji su eksplicitno protiv režima Vladimir Putina.

Jedan od njih je i njihov slavni sportista Aleksander Lesun, nekadašnji olimpijski prvak u modernom petoboju, koji je odlučio da se nikada više neće takmičiti pod zastavom Rusije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Sportisti u Rusiji služe samo u svrhu propagande. Ne razmišljaju o tome kakav efekat njihovi postupci mogu da imaju na živote drugih. Niko ne misli da će njegovi postupci dovesti do smrti dečaka i djevojčica, muškaraca i žena, te starijih ljudi u Ukrajini…“, poručio je zlatni olimpijac koji je rođen u Belorusiji.

Prvo se takmičio pod zastavom svoje domovine, da bi od 2009. godine uzeo rusko državljanstvo i svojoj zemlji doneo brojne medalje na svetskim i evropskim prvenstvima. Ipak, najsjajnije je odličje u modernom petoboju iz Rija, nakon kog je čak imao i prijem kod Vladimira Putina koji ga je odlikovao. Međutim, šest godina kasnije odlučio je da se odrekne svega što predstavlja Rusiju, a naročito predsednika.

RUSIJA JE NAJSTRAŠNIJE PONIZILA LAŽNU DRŽAVU KOSOVO U UJEDINJENIM NACIJAMA! Ana je očitala LEKCIJU Prištini kakvu nije niko do sada

„Situacija u Rusiji postaje veoma teška. Pre ste zbog učestvovana u anti-ratnim protestima dobijali 15 dana pritvora, a sada možete dobiti do tri godine zatvora. U nekim slučajevima čak i do 15 godina“, kazao je Lesun za „BBC“.

Nekada najbolji petobojac sveta (mačevanje, streljaštvo, jahačko preskakanje, plivanje slobodnim stilom i trčanje na 3.200 metara), poručio je da se praktično povlači iz ovog sporta i da ga je već zamenio poslom koji nema veze sa tim, a nada se da će i drugi ruski sportisti pratiti njegov primer.

Aleksander Lesun je prvi sportista koji je na ovaj način reagovao zbog rata u Ukrajini, dok su ostali mahom birali da ćute na ovu temu, ali bilo je i onih koji su učestvovali i na velikoj paradi Vladimira Putina.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter