3°C

Beograd

Photo: twitter

Izvor: HappyBSC

FEDERER PROŠAO KROZ IGLENE UŠI Švajcarac okončao maraton super taj-brejkom (VIDEO)

Rodžer Federer, švajcarski teniser, savladao je Australijanca Džona Milmana sa 3:2 (4:6, 7:6, 6:4, 4:6, 7:6), posle nešto više od četiri časa borbe. Švajcarac je bio na ivici eliminacije, u super taj-brejku petog seta je gubio sa 8:5, ali je nekako smogao snage za preokret osvojivši pet narednih uzastopnih poena.Prvi set je bio veoma uzbudljiv i neizvestan. Milman je u četvrtom gemu napravio brejk i poveo sa 3:1. Pri rezultatu 5:3 servirao je za set, ali je Federer napravio brejk. Kada su svi pomislili da Švajcarac neće dozvoliti iznenađenje usledio je novi brejk domaćeg tenisera kome je sa 6:4 pripao prvi period igre.

Drugi set je bio dosta mirniji. Niko nije gubio svoj servis do taj-brejka u kome je Švajcarac "izdominirao" sa čak tri mini-brejka, pa je sa ukupnih 7:2 poravnao na 1:1.

Igrač sa najviše Grend slemova u istoriji tenisa je preokrenuo rezultat na 2:1 osvojivši treći set brejkom u desetom gemu (6:4), ali je već u četvrtom viđena nova drama koja je pripala Australijancu (6:4).

Odlučujući set je počeo špokantno po favorizovanog Rodžera. Već u trećem gemu Milman je stekao brejk viška i tada se činilo da je čudo na pomolu. Ipak, usledio je maratonski gem u kome je Federer uzvratio rivalu na isti način, pa se ušlo u egal igru sve do super taj-brejka na 6:6.

Super taj-brejk je bio posebno dramatičan, a "Kengur" je odmah napravio mini-brejk za 3:0. Zatim je usledio novi poen na Rodžerov servis za 8:5, ali je Federer već opisanom serijom stigao do 10:8 i prolaza u osminu finala.

Naredni rival biće mu Mađar Marton Fučevič.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti