25°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/US Open Championships

Izvor: Blic

NOVAK UBEDIO ATP DA IZMENI PRAVILA: Ovo niko više ne sme da radi tokom meča!

Grčki teniser Stefanos Cicipas navukao je gnev na sebe čestim odlascima u toalet tokom svojih mečeva, mahom u momentima kada mu baš nije najbolje išlo na terenu.

Ovakve pauze prilično su živcirale njegove rivale pošto su se one otezale u nedogled i narušavale ritam u koji su uveli meč. Nakon nekoliko ponavljanja ovakvih situacija, Cicipas je optužen da to radi namerno nebi li zaustavio nalet protivnika, a navodno je otkriveno da je koristio ove pauze da komunicira telefonom sa svojim trenerom.

Ipak, ATP je rešio da ovakvim stvarima stane na put i odlučio se za izmenu pravila koje će onemogućiti ovakav vid destabilizacije protivnika.

Zanimljivo je da jedan od glavnih zagovornika za izmenu ovog pravila bio najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji poslednje vreme nije u najboljim odnosima sa čelnicima ATP-a s obzirom da se oko nekih stvari najblaže rečeno ne slažu.

Međutim ova sugestija srpskog tenisera naišla je na odobravanje svetske teniske organizacije i vrlo brzo je i usvojena.

Ubuduće teniseri će moći da uzmu samo jednu pauzu za toalet u toku meča, koja će biti vremenski ograničena na tri minuta. Pored toga, igrači će dobiti i dodatna dva minuta kako bi presvukli odeću.

Dakle, ukupna moguća pauza biće pet minuta po meču i moći će da je koriste samo na kraju seta. Pravilo je već isprobano na turniru "nove generacije tenisera" u Milanu.

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar