Izvor: Happy BSC Portal
19.01.2024 u 11:50
0

NOLE SUROV PREMA SVOM IDOLU: Srbin BRUTALNO POČISTIO Argentinca (FOTO/VIDEO)

Najbolji srpski teniser i prvi reket sveta, Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pobedom protiv Tomasa Martina Ečeverija sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6.

Najbolji srpski teniser i prvi reket sveta, Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pobedom protiv Tomasa Martina Ečeverija sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6.

Nije Novak imao previše poteškoća protiv Argentinca, i od samog početka je imao kontrolu nad tempom igre, i dešavanjima na terenu.

I kada je reč o samom Novaku i njegovoj igri, bilo je to vidno bolje nego u prva dva kola, kada se dosta i mučio, i dopuštao rivalima da zaprete. Ovog puta, to nije bio slučaj.

Od prvog poena, Novak je nametnuo neki svoj ritam, i gotovo iz svake malo duže razmene izlazio je kao pobednik. To je uspeo da kruniše u šestom gemu prvog seta, kada je došao do brejk lopte.

Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Već nakon toga, bilo je vidljivo da je Ečeveriju sve teže da ulazi u razmene sa Novakom, pošto kada god bi to učinio, gubio bi poen. Mučio se Argentinac i na svoj servis, ali je uspevao da ostane u „životu“.

Ipak, na kraju je Novak rutinski priveo set kraju i poveo – 6:3.

Još bolje je Novak ušao u drugi set, i nije mu dugo trebalo da dođe do prvog brejka. Igrao se treći gem, kada je Novak uspeo da iskoristi greške, i nešto slabiji servis Ečeverija, i dođ do brejka – 2:1.

Igralo se serviz za servis sve do devetog gema, kada je Novak rutinski potvrdio brejk, došao do drugog i poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem setu viđena je nešto drugačija situacija nego u prva dva. Bio je svestan Ečeveri da mora da krene na sve ili ništa, jer više nema šta da izgubi, što je unelo jednu dozu neizvesnosti u treći set.

Igralo se gem za gem, i servis za servis, bez brejk lopte, sve do samog finiša seta. Čak je u nekoliko navrata i Ečeveri ozbiljnije pokušao da zapreti, i to na Novakov servis, ali je Đoković uspevao da „preživi“ i neutrališe nalete Argentinca.

Novak Đoković – Tomas Martin Ečeveri 1-0 (6:3, 6:3, 7:2 )

TAJ BREJK 7:2

7:6 – Novak je odigrao sjajan taj-brejk, počistio je Argentinca sa 7:2 i stigao do 3:0 u setovima.

TREĆI SET

6:6 – Još jedan sjajan servis gem Ečeverija. Idemo u taj-brejk.

6:5 – Ečeveri je imao 15:30, ali je Novak prvo sjajnim servisom, pa drop šotom stigao do preokreta i osvajanja gema. Đoković je obezbedio najmanje taj-brejk.

5:5 – Ponovo je Ečeveri uspeo da se izvuče i sa 15:30 stigao do gema za 5:5.

5:4 – Đoković servira odlično, Ečeveri je stigao do 40:30, ali nije uspeo ni do brejk prilike. Argentinac će servirati za ostanak u meču.

4:4 – Ponovo je bio blizu brejk lopte Novak, ali je Ečeveri servirao odlično u odlučujućim trenucima.

4:3 – Evo i prvih problema za Novaka na njegov servis. Pritiska Ečeveri, u nameri da dođe do prilike za brejk, ali Novak ipak rutinski rešava gem u svoju korist.

3:3 – Oba tenisera nastavljaju sa sjajnim servisima, deluje da nas čeka velika borba u trećem setu.

3:2 – Đoković servira perfektno i sa nulom osvaja ovaj gem!

2:2 – Nastavlja se rezultatska klackalica u drugom setu. Ečeveri uzima još jedan gem na svoj servis.

2:1 – Odlično igra Novak! Ponovo je Srbin na svoj servis došao do novog gema, i ponovo vodi.

1:1 – Uspeva Ečeveri da dođe do gema na svoj servis, ali uz dosta muke. Imao je 40:15, ali je Novak uzvratio i došao do izjednačenja. Na kraju, ipak prednost koju koristi argentinski teniser.

1:0 – Novak ponovo na svoj servis dolazi do lakog gema.

DRUGI SET

6:3 – Posle 38 minuta igre, Novak dolazi i do drugog brejka i do vođstva od 2:0 u setovima!

5:3 – Novak ponovo silovit na svoj servis, i dolazi lako do novog gema. Ečeveri će servirati za ostanak u drugom setu.

4:3 – Drži Ečeveri rezultatski priključak za Novakom i na svoj servis, doduše, uz malo muke, dolazi do novog gema.

4:2 – Vidljiva je i mala nervoza kod Novaka, ali sve funkvcioniše dobro. Ima Novak kontrolu.

3:2 – Lako Ečeveri dolazi do gema na svoj servis – 3:2.

3:1 – Ne predaje se Ečeveri, koji koristi svaku priliku da uđe u razmenu sa Novakom i natera ga na trčanje. Ipak, Novak dobrim servisom dolazi do novog gema.

2:1 – Evo i duže razmene u drugom setu, i ponovo Novak izlazi kao pobednik iz iste. Ipak, uzvraća Ečeveri sa dobrim servisom. Evo i nove prilike za brejk! Uzima Novak brejk!

1:1 – Uzvraća Novak istom merom na svoj servis. Ipak, ne uspeva sa nulom Novak da osvoji gem, jer greši na voleju, ali ubrzo to ispravlja i poravnava rezultat u drugom setu.

0:1 – Odlično servira Ečeveri u uvodu u drugi set i sa nulom je došao do prednosti u drugom setu.

0:0 – Počeo je drugi set, Ečeveri će prvi servirati.

PRVI SET:

6:3 – Novak prilično sigurno igra na svoj servis, i lako dolazi do poena. Nakon jedne propuštene u prethodnom gemu, Novak ima tri set lopte na svoj servis i dolazi do seta!

5:3 – Dosta se muči Ečeveri sada i na svoj servis. Ima Novak set loptu, ali šalje lopticu u aut. Već u narednom poenu, Ečeveri uz dosta muke dolazi do prednosti, a ubrzo i do gema.

5:2 – Odličan je Novak na svoj servis, i bez većih problema dolazi do odbrane brejka! Ponvo smo videli jednu dužu razmenu, ali je Novak ponovo došao do poena.

4:2 – U dosta dobroj situaciji je Novak, i ima 30:15 na servis rivala. Ponovo jedna duža razmena, koja ovog puta pripada Ečeveriju. Evo i prve brejk šanse, prva dupla greška Ečeverija! Odličan servis Ečeverija i viner, izjednačenje. Odlično je Novak odigrao drop-šot, i dolazi do nove brejk prilike.

3:2 – Evo Novakove četvrte neiznuđene greške, 0:15 za Argentinca. Ispravlja to Novak dobrim servisom – 15:15. Novi as – odlično Novak servira od početka meča. Ečeveri pogađa samu liniju, pred Novakovim nogama, za 40:30. Odličan servis, i servis vinerom Novak dolazi do 3:2.

2:2 – Ečeveri prilično sigurno igra na svoj servis, i lako dolazi do poena. Uzvraća Novak čim dobije priliku za to, što deluje prilično dobro – 30:15. Evo i najdužeg poena u dosadašnjem toku seta, koji osvaja Novak. Evo i izjednačenja – 40:40. Evo novog asa Ečeverija, 2:2 je.

2:1 – Fenomenalno Novak igra na svoj servis. Lako je doao do 30:0. Dobar pokušaj, ali slaba realizacija Novaka, pokušao je Ddrop-šot, ali samo do mreže – 30:15. Lako srpski teniser dolazi do 40:15, a potom asom dolazi do novog gema. Već treći as za Novaka.

1:1 – Odličan intenzitet tenisa na početku! Ponovo duža razmena, iz koje Đoković izlazi kao pobednik. Uzvraća odmah asom Ečeveri za 15:15. Dobro se snalazi Ečeveri, hrabro je ušao u teren, i uspeva da upiše viner. Gde je jedan, tu je i drugi, ima Ečeveri 40:15. Ipka, uzvraća Novak ubrzo i smanjuje rezultat. Hrabar drop-šot Ečeverija u pravo vreme i izjednačava Ečeveri na 1:1.

1:0 – Već na samom početku, viđena je nešto duža razmena, nakon koje je Novak odigrao drop-šot na mreži, a Ečeveri je poslao lopticu u aut. Dosta sreće za Novaka u narednom poenu, pošto je loptica od vrha mreže upala u polje Argentinca. Evo i prvog asa za srpskog tenisera. Tu je i drugi! Sa nulom Novak dolazi do prvog gema.

0:0 – Meč je počeo! Novak ima prvi servis.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter