Izvor: Novosti
16.01.2024 u 20:40
0

BLINKEN I FON DER LAJEN U DAVOSU: Razgovor o ratovima u Ukrajini i Gazi

Američki državni sekretar Entoni Blinken i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen sastali su se danas u Davosu u Švajcarskoj, gde su razgovarali o kontinuiranoj podršci Ukrajini u ratu protiv Rusije, saopšteno je iz Stejt departmenta.

-Oni su se takođe dotakli teme hitnog povećanja humanitarne pomoći palestinskim civilima u Gazi, sprečavanja daljeg širenja sukoba, obezbeđivanja oslobađanja svih talaca i toga da se postaraju da se napadi poput onog koji je izveo Hamas 7. oktobra više ne ponove, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

VAŽNI SASTANCI U DAVOSU: Vučić se sastao sa premijerom Belgije i generalnim direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju

Blinken i Fon der Lajen su se složili da je potrebno da se “krene u pravcu stvaranja dve države”.

Zvaničnici su se složili da su plovidbe u Crvenom moru od vitalnog značaja za globalnu trgovinu i regionalnu bezbednost i pozvali pobunjeničku grupu Huti u Jemenu da prestane sa napadima na brodove.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter