Izvor: BSC Happy
04.05.2023 u 07:38
0

RUŠE ORBANA: Demonstranti napali sedište mađarskog premijera

Mađarska policija ispalila je suzavac na tinejdžere i privela pet osoba na mitingu ispred kancelarije premijera Viktora Orbana u sredu, nakon protesta protiv novog zakona koji bi ukinuo status javnih službenika nastavnika.

Policijska akcija usledila je nakon više hiljada ljudi u centru Budimpešte ranije u sredu protiv zakona koji bi značajno povećao opterećenje nastavnika. Protest je bio poslednji u nizu demonstracija u protekloj godini za bolje uslove za rad nastavnika.

ZAŠTO? Od vundekrinda do masovnog ubice

Policija je saopštila da je odluku o ispaljivanju suzavca na demonstrante izazvala grupa učesnika popodnevnog mitinga koji je marširao kod Orbanovih kancelarija, razbijajući barikade oko obližnjeg gradilišta i gađajući policajce ruševinama.

Policajci pregledaju snimke incidenta kako bi identifikovali demonstrante za koje se sumnja da su počinili prekršaj. Na vlasti od 2010. godine, Orban se žestoko sukobio sa Evropskom unijom oko pojedinih nametnutih normi, pošto je mađarski lider pooštrio ograničenja za nevladine organizacije, medije, akademike i sudije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter