Izvor:
04.11.2023 u 13:41
0

GUTEREŠ UŽASNUT, NAPADIMA NA HUMANITARCE: Blinken izrazio saučešće povodom pogibije 72 humanitarna radnika UN u Gazi

Američki državni sekretar Entoni Blinken izrazio je danas saučešće povodom pogibije 72 humanitarna radnika Ujedinjenih nacija u Gazi koji su ubijeni od početka rata Hamasa sa Izraelom. Blinken je u jordanskoj prestonici Amanu pohvalio rad agencije UN za palestinske izbeglice (UNRWA) za koju je rekao da predstavlja „put spasa u Gazi“.

ERDOGAN PORUČIO: „Gaza mora biti deo nezavisne, suverene palestinske države posle rata“

Blinken je rekao novinarima da se divi hrabrosti radnika UN uoči sastanka sa generalnim komesarom UNRWA Filipom Lazarinijem i video konferencijske veze sa osobljem te agencije u Gazi, javio je Bi-Bi-Si

IZ KABINETA GENERALNOG SEKRETARA UN: "Gutereš je spreman da posreduje samitom o Ukrajini samo uz saglasnost svih strana!"
Tanjug AP/Mary Altaffer

Gutereš: Užasnut sam napadom u Gazi na konvoj hitne pomoći, sukob mora prestati

– Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je da je „užasnut“ napadom izraelskih snaga na konvoj hitne pomoći u Pojasu Gaze. Najmanje 15 osoba je ubijeno, a 50 ranjeno u jučerašnjem vazdušnom napadu Izraela na vozilo hitne pomoći u Pojasu Gaze, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici.

Izrael, koji je preuzeo odgovornost za napad, tvrdi da su se u vozilu nalazili militanti, dok zdravstveni zvaničnici u Pojasu Gaze pod kontrolom Hamasa kažu da je vozilo evakuisalo povređene sa severa na jug te enklave, prenosi Rojters.

„Užasnut sam prijavljenim napadom u Gazi na konvoj hitne pomoći ispred bolnice Al Šifa. Slike tela razbacanih na ulici ispred bolnice su potresne“, naveo je Gutereš u saopštenju. On je dodao i da sukob Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze „mora prestati“, prenosi Tajms of Izrael. Izraelska vojska (IDF) saopštila je ranije da je izvršila napad na vozilo hitne pomoći koje je koristila ćelija Hamasa. IDF je navela da je u napadu ubijeno više „terorističkih operativaca Hamasa“. Palestinski Crveni polumesec (PRCS) saopštio je da je pogođeno njihovo vozilo u blizini bolnice Al Šifa u Pojasu Gaze.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter