Izvor: Kurir.rs/USA Today
31.07.2022 u 17:25
0

KINESKE RAKETE MOGU DA OBORE AVION NENSI PELOSI?! Potencijalna poseta Tajvanu tačka ključanja između Vašingtona i Pekinga!

Predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi započela je svoje putovanje u Indo-pacifičku regiju bez pomena o zaustavljanju na Tajvanu.

Pelosijeva kancelarija je u nedelju saopštila da će kongresna delegacija koju ona predvodi posetiti Singapur, Maleziju, Južnu Koreju i Japan, sa „fokusom na međusobnu bezbednost, ekonomsko partnerstvo i demokratsko upravljanje u Indo-pacifičkom regionu“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

SNAŽNA PODRŠKA IZ DONJECKA RUSKOJ OPERACIJI U UKRAJINI: „Uništite ostatke banderovske bande da bi nastupio mir! Naši dedovi su se borili protiv njih!“(VIDEO)

Potencijalna stanica na Tajvanu porasla je kao tačka napetosti između Vašingtona i Pekinga.

Kina je upozorila na „posledice“ ako Pelosi poseti Tajvan.

Tajvan posmatra kao deo svoje teritorije, dok Tajvan sebe vidi kao suverenu zemlju. SAD su dugo prihvatile mračnu sredinu koja nastoji da podrži Tajvan, a da ne razbesne Peking.

Pelosi je uporni kritičar Kine, nedavno je rekla da je „važno da pokažemo podršku Tajvanu“.

Pelosi je u nedelju potvrdila da će posetiti četiri azijske zemlje ove nedelje, ali nije spomenula mogućeg zaustavljanja na Tajvanu što je podstaklo tenzije sa Pekingom, koji tvrdi da je ostrvska demokratija sopstvena teritorija.

Ako se zaustavi na Tajvanu, ona bi bila najviši izabrani američki zvaničnik koji je tamo posetio otkako je tadašnji govornik Njut Gingrič otišao 1997.

Predsednik Džo Bajden rekao je da Pentagon misli da putovanje nije dobra ideja, a pojavila se i informacija da bi kineske rakete mogli da obore avion Nensi Pelosi. Međutim, zvaničnici administracije su više puta naglašavali da je Pelosijeva odluka koju treba da donese kao lider odvojenog ogranka vlade.

Pokušavajući da linije komunikacije budu otvorene, Bajden i kineski predsednik Si Đinping razgovarali su telefonom tri sata u četvrtak. Kina je naznačila da je Tajvan bio značajna tema razgovora tokom poziva, pri čemu je Si ponovio čvrsto protivljenje nacije nezavisnosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter