Izvor: TELEGRAF
16.10.2023 u 21:51
0

OPSADNO STANJE U BRISELU: Pobio ljude iz osvete zbog ubistva dečaka, vikao Alahu akbar, pa se oglasio na društvenim mrežama

"Ubio sam nevernike", Policija u Briselu traga za muškarcem koji je večeras u centru grada ubio dvoje i ranio nekoliko ljudi. Pucnjava se dogodila nešto posle 19 časova, a lokalni mediji javljaju da je napadač uoči pucnjave ostavljao jezive snimke na društvenim mrežama, u kojima je najavio ubistvo.

Opsadno stanje u glavnom gradu Belgije, gde je muškarac koji se, kako se veruje, zove Slajem Sluma ubio dvoje i ranio još nekoliko ljudi.

Pucnjava se dogodila oko 19.15 časova u centru Brisela, a napadač, koji za sebe tvrdi da je pripadnik Islamske države, je pobegao motorom i potera za njim je u toku.

Police cordon off an area where a shooting took place in the center of Brussels, Monday, Oct. 16, 2023. Belgian police say that two people are dead in central Brussels after several shots were fired. (AP Photo/Sylvain Plazy)

Mediji prenose da su ubijena dvojica državljana Švedske, koji su došli na večerašnju utakmicu i gradom su šetali u dresovima.

Prema nezvaničnim informacijama, napadač je urlao Alahu akbar dok je pucao, najverovatnije iz automatskog oružja. Nakon krvavog pira je pobegao na skuteru.

Napadač je, kao što se može videti i na snimcima koji kruže društvenim mrežama, nosio fluorescentni prsluk.

Kako piše Sudinfo, nakon napada je na društvenim mrežama objavio snimak, u kojem tvrdi da je pripadnik Islamske države i da će „pobiti nevernike“. U govoru punom mržnje, rekao je da je ubio dvoje ljudi da bi „osvetio muslimane, koji žive i umiru za svoju veru“.

Uoči napada, muškarac, koji se verovatno zove Slajem Slouma je napisao poruku o muslimanskom detetu koje je brutalno juče ubijeno u Čikagu, ističući da bi „da je u pitanju hrišćansko dete, njegovo ubistvo bilo proglašeno za akt terorizma, a ne brutalan zločin“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter